Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kam ísť v Tatrách počas sezónnej uzávery – chaty a štíty

Diskusná téma K článku: Kam ísť v Tatrách počas sezónnej uzávery – chaty a štíty

V Tatranskom národnom parku je momentálne zimná sezónna uzávera. No aj počas nej sú peším turistom prístupné niektoré obľúbené vrcholy, ako napríklad Baranec. Otvorená je aj väčšina vysokohorských chát. Prinášame vám prehľad, na ktoré zaujímavé ciele v našom najstaršom národnom parku sa môžete dostať aj v tomto období, kedy na horách nie je veľa ľudí.

Bazin

mozno trivialna otazka, ale predsa, ako sa da dostat na ch. pod Prednym Solisko, po zjazdovke? je to koser s pravidlami sukromneho lyziarskeho strediska, pripadne ake su pravidla?

Lubo

Pre modru turisticku znacku neplati sezonna uzavera, takze nevidim dovod, pre ktory by to malo byt zakazane. Rovnako ako nie je zakazane slapanie na skialpoch.

Bazin

pitam sa lebo som modrou este nebol, je tam aj tycove znacenie, pre usmernenie pesich?

Lubo

Neviem, tadial pesi nechodievam. Ked idem slapat na skialpoch na Skalnate z T. Lomnice, je tam oznacene, kadial maju ist slapaci. Ked idem na peso po Jakubkovej luke, tak idem bokom od zjazdovky alebo ak je prilis hlboky nenosny sneh, tak tesne jej okrajom a nikdy sa nestalo ze by niekto mal nieco proti.

Myshell

Z vrcholov v ZT nie sú celoročne prístupné aj Babky?

Ondro_RK

--> bazin,
vlani som tu k tomuto niečo písal - kukni na to:

Tyčové značenie tam nie je, ale ako som aj vlani písal, od Štrbského plesa tadiaľ po modrej TZT takmer nikto nechodí.
Chodník tam ide najprv lesom po skokanský mostík - od mostíka sa pripája lyžiarsky vlek, ktorý ide priamo po modrej TZT, teda práve lyžiarom neobsadená/prázdna vlečiaca tyčka Ti môže dať aj po gebulke, takže tým tyčkám sa treba aj uhýbať...
Tento vlek/poma cca na hranici lesa končí a TZT ide priamo po zjazdovke.

Pešiaci ale bežne chodievajú od začiatku po kraji zjazdovky, ak budeš chcieť možno vyhrabem aj foto pravidiel...

Ondro_RK

...ešte ma napadlo, keď tadiaľ v zime chodievam okolo plesa - prevádzkovateľ tam pre bežkárov vytvorí trať, ale už prdí na turistov, ktorí by chceli od hladiny Štrbské plesa, teda od miesta kadiaľ oficiálne vedia modrá TZT a prístup turistom prehradí bežkárskou traťou + keď si dobre spomínam aj sieťov.
Teda turista sa tam na turistickú značku musí rôzne krkolomne preliezať/podliezať/cez svah obchádzať...

Sona

Ano, je tam siet, prave nad tym som rozmyslala pri bezkovani, kadial sa teda asi ide po modrej.

Ondro_RK

Pripájam fotky - prístup k modrej turisticky značenej trase: Štrbské pleso-Chata pod Soliskom

Peter61

Ak sa dobre pamätám, tak modrá značka ide aj krížom cez cez zjazdovku. Alebo zjazdovka cez značku ...
Takže "kadiaľ pustí".

Lukášj

Len mi napadlo k tomu šľapaniu po zjazdovke: bude podľa nového nariadenia o potrebe covid testu pri lyžovačke, mať tento aj pri pešom šľapaní po zjazdovke, napr. k chate pod Soliskom? Bude potrebný test aj pri použití lanovky? Nejak to z tohto článku nie je jasné, všetko je to písané voči lyžiarom.

dennikn.sk/…/?ref=tema

Peter61

test je potrebný pri lanovke, riaditeľ Slavkovský spomínal aj zablokovanie skipassu u tých, ktorí sa npereukážu výsledkami testu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma