Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kam ísť v Tatrách počas sezónnej uzávery – chaty a štíty

Diskusná téma K článku: Kam ísť v Tatrách počas sezónnej uzávery – chaty a štíty

V Tatranskom národnom parku je momentálne zimná sezónna uzávera. No aj počas nej sú peším turistom prístupné niektoré obľúbené vrcholy, ako napríklad Baranec. Otvorená je aj väčšina vysokohorských chát. Prinášame vám prehľad, na ktoré zaujímavé ciele v našom najstaršom národnom parku sa môžete dostať aj v tomto období, kedy na horách nie je veľa ľudí.

Bp

ad1. skialpinisti moc po zjazdovkach nechodia, praveze sa im vyhybaju..
ad2. to znamena, ze vsetci, co chcu na pasoch po zjazdovke cakaju niekde na parkovisku do 13:00 a potom hrrr vsetci budu valit ozlomkrky hore...to je teda velmi rozumné.

RoL

Ano, aktualne je tam zimna uzavera, len tomu nebolo vzdy tak. Takze sa tam chodilo aj legalne - pokial nebola suvisla snehova pokryvka. Ale ano, aj ten narodny sport...

FFA

Ano, uz som sa docital. Tak zvolim radsej Teryho chatu.
Vdaka za potvrdenie.

Muraddin

Slavkovsky stit je od Slavkovskej vyhliadky (modra TZT) uzavrety v zime. To, ze sa tam bezne v zime chodilo sa (hlavne na Slovensku) vobec nevylucuje. Porusovanie zakonov a nerespektovanie pravidiel je v podstate nas narodny sport.

FFA

Ahojte, chcel som ist na Slavkovsky stit v sobotu, bol som v tom, ze sa tam v zime moze. Ale v tomto clanku sa nespomina, ako to je teda? Viem, ze v minulosti sa tam bezne v zime chodilo.

Peter61

Samkoh :-)
šéf jednoho ubytovacieho zariadenia mi hovoril, že minulého roku neďaleko od pľesa kempovali Nemci. Vytiahli mapu z čias HJ a ukázali mu, že na nej je táborisko.

Samkoh

V Turistickom sprievodcovi Vysoké Tatry z konca 70.-tych alebo 80.-tych rokov sa písal tento úsek ako v zime vyhradený pre lyžiarov.

Peter61

test je potrebný pri lanovke, riaditeľ Slavkovský spomínal aj zablokovanie skipassu u tých, ktorí sa npereukážu výsledkami testu.

Lukášj

Len mi napadlo k tomu šľapaniu po zjazdovke: bude podľa nového nariadenia o potrebe covid testu pri lyžovačke, mať tento aj pri pešom šľapaní po zjazdovke, napr. k chate pod Soliskom? Bude potrebný test aj pri použití lanovky? Nejak to z tohto článku nie je jasné, všetko je to písané voči lyžiarom.

dennikn.sk/…/?ref=tema

Peter61

Ak sa dobre pamätám, tak modrá značka ide aj krížom cez cez zjazdovku. Alebo zjazdovka cez značku ...
Takže "kadiaľ pustí".

Ondro_RK

Pripájam fotky - prístup k modrej turisticky značenej trase: Štrbské pleso-Chata pod Soliskom

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma