Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Farby podzimu

Blahola

Družstvá krachujú alebo sa venujú inému, ochranári pritvrdzujú atď. a lúky zarastajú bodliačim, krovinami. Tých faktorov je viac.

Mlieko

Axel s tym pasenim mas pravdu, aj na Liptove je pasenie vytlacane z dolin. Uz nenajdes dolinu v ktorej by bol klasicky salas s ovcami. Podla mna tym nase doliny stracaju na pritazlivosti...

Axel

Luky zarastaju, pretoze v ramci NP sa "blokuje" pasenie... (nemam to z oficialneho zdroja, takze ak to nie je pravda, nekamenujte ma).
Kroviny su len prirodzeny dosledok.
V skole sme robili mapovanie sucasneho stavu a stavu v 80-rokoch. Niektore luky doslova zmizli z mapy, dnes su tam nepriechodne krovinate porasty.

Blahola

Ak to zaujíma niekoho tak vrchy sú v poradí: 1.Kriváň, 2.V. Rozsutec, 3.V.Choč, 4.Sivý vrch, 5.Kľak. Krásy Slovenska č.3-4 2006.

Jnezky

Úplný súhlas! Naviac, zdá sa mi, že planiny v Slov.krasu zarstajú krovinami. Ubúda lúk, pribúda krovie a brezy ...

Blahola

Axel, ja som v tomto sebec. Vždy lepšie ako malý václavák! 1.Prosiek, 2.Gader, 3.Zádiel,4.Kvačianska,5.Biečlovodská aVrátna.

Axel

Skoda tej asfaltky, skoda zanedbanych sluzieb, skoda slabej propagacie (aj ked mne vyslovene vyhovuje stretnut v TOP3 za cely den iba jedneho cloveka...).

Jnezky

Top 5 dolín? To bolo ťažké hlasovanie. Ktoré to sú?

Blahola

Zadielská dolina je v top 5 podľa čitateľov Krás Slovenska na treťom mieste a je to klenot. Škoda tej cementárky čo tam špatí výhľady a samozrejme ničí prírodu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok