Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zvolen – Sitno – Žarnovica

Diskusná téma K článku: Zvolen – Sitno – Žarnovica

Štiavnické vrchy sú už dlhé roky mojou obľúbenou destináciou. Zachovalé lesy striedané lúkami, pretkané historickými a technickými pamiatkami, okrem vychytených miest aj ľudoprázdne hrebene, mierny terén… a najmä v horúcich dňoch neoceniteľné tajchy.

TomXX

V októbri 2020 sme na Kerlingu vyčistili studničku, ale voda sa tam dala nabrať aj predtým. My sme išli naopak - od Červenej studne, cez Tanád, Pleso, Kopanice, Hodrušu až na Kerling a ráno po modrej späť :)

PaliT

Akurát dokončujem dávno rozpísaný článok, ktorý začínal skoro identickými slovami a aj časť trasy sa prekrýva. Tieto vrchy nemajú chybu.

Matobee

Michal fantastická trasa s osviežením v tajchoch. Niečo podobné som zamýšľal minulý rok, ale len v bližšom okolí Štiavnice. Takmer celú tvoju trasu po malebnú Hadovú som za posledný rok, po kúskoch prešiel. Mnohé úseky mám v živej pamäti.

Červený medokýš je veľmi chutný. Bol som pri ňom v zime a neodolal som ochutnať.“ Zašiel som vtedy po sedlo Vráta. V týchto končinách ako aj píšeš som sa trošku orientačne potrápil.
Na jar som išiel cez Bacúrovo, Dubové. Krásne dedinky mimo ruchu civilizácie. Spomínam si aj na spomínaný vynovený smerovník v Dubovom, kde som sa zastavil na pivku. Nepovedal by som, že je to ďalej také neprehľadné ako píšeš, lebo tadiaľ som už nešiel.
Na Banskom Studenci som pred rokom s kamarátmi spojil túru s kúpaním. Zašli sme po sedlo Volárska a následne po Banskú Belú. Záverečné osvieženie v tajchu bola skvelá bodka.
Výhľady z Farárovej hôrky, skalky Tanádu a Paradajsu mám v živej pamäti spred mesiaca. Tam sa musím ešte vrátiť v lepších výhľadových podmienkach.

Svatopluk Štěpánek

Pekný kraj, pekné fotky. Úsek s. Červená studňa - Hadová - Rumplovská - Kešnerovská - Kerling je pohodový "historický". Pred 15 - 20 rok.i som šiel medzi Richnavským a Kopanickým jazerom červenými lúkami - kvitla tráva, bolo to pekné nezvyčajné. Vtedy bola B. Hodruša dosť zanedbaná, pováľané domy.

MisoB

tomXX, teraz som si pozrel pramene na mape... škoda, že k nemu nie je nejaká šípka od chodníka, či len som si nevšimol?

PaliT

Mišo, ten prameň som pridával do mapy až po dátume tvojej túry, dozvedel som sa o ňom úplnou náhodou, opisujem to v mojom pripravovanom článku.

TomXX

MisoB: myslím že tam nie je žiadna šípka ani značka, ale tu na mape bol zaznačený.

Daulagiri

Krásne takéto putovanie, moje domáce končiny kadiaľ často jazdím na bajku (aj veľa s tejto trasy mám na ňom prejdené) či na pešo. Takmer všetky lokality sa mi živo vybavujú a vedel by som veľa vecí povedať k určitým miestam. Ale úvod po s. Volárska ešte nepoznám.
Toto pohorie má toľko krás a takú ponuku zážitkov ako máloktoré. Akurát spoľahlivých prameňov tu veľa nieje, to je fakt.

Martin knor

Pekne si sa tam pomotal. Z toho co si presiel mi chyba najma okolie Paradajsu. Tento rok som sa tam chystal, mozno mi to este vyjde.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov