Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zvolen – Sitno – Žarnovica

Diskusná téma K článku: Zvolen – Sitno – Žarnovica

Štiavnické vrchy sú už dlhé roky mojou obľúbenou destináciou. Zachovalé lesy striedané lúkami, pretkané historickými a technickými pamiatkami, okrem vychytených miest aj ľudoprázdne hrebene, mierny terén… a najmä v horúcich dňoch neoceniteľné tajchy.

Martin knor

Pekne si sa tam pomotal. Z toho co si presiel mi chyba najma okolie Paradajsu. Tento rok som sa tam chystal, mozno mi to este vyjde.

Daulagiri

Krásne takéto putovanie, moje domáce končiny kadiaľ často jazdím na bajku (aj veľa s tejto trasy mám na ňom prejdené) či na pešo. Takmer všetky lokality sa mi živo vybavujú a vedel by som veľa vecí povedať k určitým miestam. Ale úvod po s. Volárska ešte nepoznám.
Toto pohorie má toľko krás a takú ponuku zážitkov ako máloktoré. Akurát spoľahlivých prameňov tu veľa nieje, to je fakt.

TomXX

MisoB: myslím že tam nie je žiadna šípka ani značka, ale tu na mape bol zaznačený.

PaliT

Mišo, ten prameň som pridával do mapy až po dátume tvojej túry, dozvedel som sa o ňom úplnou náhodou, opisujem to v mojom pripravovanom článku.

MisoB

tomXX, teraz som si pozrel pramene na mape... škoda, že k nemu nie je nejaká šípka od chodníka, či len som si nevšimol?

Svatopluk Štěpánek

Pekný kraj, pekné fotky. Úsek s. Červená studňa - Hadová - Rumplovská - Kešnerovská - Kerling je pohodový "historický". Pred 15 - 20 rok.i som šiel medzi Richnavským a Kopanickým jazerom červenými lúkami - kvitla tráva, bolo to pekné nezvyčajné. Vtedy bola B. Hodruša dosť zanedbaná, pováľané domy.

Matobee

Michal fantastická trasa s osviežením v tajchoch. Niečo podobné som zamýšľal minulý rok, ale len v bližšom okolí Štiavnice. Takmer celú tvoju trasu po malebnú Hadovú som za posledný rok, po kúskoch prešiel. Mnohé úseky mám v živej pamäti.

Červený medokýš je veľmi chutný. Bol som pri ňom v zime a neodolal som ochutnať.“ Zašiel som vtedy po sedlo Vráta. V týchto končinách ako aj píšeš som sa trošku orientačne potrápil.
Na jar som išiel cez Bacúrovo, Dubové. Krásne dedinky mimo ruchu civilizácie. Spomínam si aj na spomínaný vynovený smerovník v Dubovom, kde som sa zastavil na pivku. Nepovedal by som, že je to ďalej také neprehľadné ako píšeš, lebo tadiaľ som už nešiel.
Na Banskom Studenci som pred rokom s kamarátmi spojil túru s kúpaním. Zašli sme po sedlo Volárska a následne po Banskú Belú. Záverečné osvieženie v tajchu bola skvelá bodka.
Výhľady z Farárovej hôrky, skalky Tanádu a Paradajsu mám v živej pamäti spred mesiaca. Tam sa musím ešte vrátiť v lepších výhľadových podmienkach.

PaliT

Akurát dokončujem dávno rozpísaný článok, ktorý začínal skoro identickými slovami a aj časť trasy sa prekrýva. Tieto vrchy nemajú chybu.

TomXX

V októbri 2020 sme na Kerlingu vyčistili studničku, ale voda sa tam dala nabrať aj predtým. My sme išli naopak - od Červenej studne, cez Tanád, Pleso, Kopanice, Hodrušu až na Kerling a ráno po modrej späť :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov