Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Bude z toho búrka?

Diskusná téma K fotke: Bude z toho búrka?

Pohľad na oblaky prezrádza, čo zrejme bude o niekoľko minút nasledovať. Napodiv, sa oblaky rozpadli na jednotlivé frakcie, pršalo len v niekoľkých intervaloch a hrmelo len sporadicky. Rozhodol som sa preto pokračovať ďalej v ceste. V priebehu dňa ma zachytilo ešte niekoľko prehánok, našťastie sa obišli bez súvislejšieho hromobitia.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Lučstar

Čiže v nedeľu a v pondelok. Pamätám si, že víkend bol mimoriadne teplý a tiež hlásili nejaké búrky. Po piatku som bol stále trochu otrasený, tak som sa rozhodol nejsť ďaleko. Nad Martinom sa síce sformovali statické búrkové oblaky v sobotu aj v nedeľu, ale len to tak „postrašilo“ a k večeru sa pomaly rozpadli. V nedeľu večer sa aj trochu ochladilo, čo znamená, že na horách vás naozaj musela zastihnúť búrka. Som rád, že sa vám nič nestalo. Ja búrky nepodceňujem, i keď mi bolo trochu ľúto, že som to neriskol. V pondelok som si to aspoň vynahradil v Lopušnej doline.

Matobee

Ja som bol vtedy na dva dni 14-15.6. Veru bol som lese, čo je lepšie ako na lúke, holi. Ale priamo na hrebeni, mimo Kľaku najvyššie na okolí a najvodivejší objekt.
Prvý krát čo som prečkal bez batoha, ktorý som nechal ďaľej. Nebojím sa búrok, ale vtedy som mal rešpekt. Čech smeroval na sever k Borišovu. Dopadlo to dobre našťastie. :-)

Lučstar

Pravdepodobne to bolo v piatok 12. júna.(Mimochodom, dátumy si pamätám veľmi presne.) Aj mňa vtedy zachytila búrka za Turčianskou Štiavničkou a v jednom kuse sa blýskalo. Som rád, že sa vám nič nestalo. Chládkové je našťastie husto zalesnené, takže vás trochu tie stromy ochránili. Stále je lepšie byť počas búrky v lese ako na lúke alebo na odokrytom hrebeni.

Matobee

Hrôzostrašná čierňava. Pripomenul si mi leto. Presne pár dní po tebe som tadiaľto šiel cez Jarabinú na Kľak.
Na Kľaku som debatil s českým turistom, ktorý si užíval znovu dostupné Slovensko. Spolu sme sledovali blížiacu sa búrku. Tá "naša" sa ale nerozpadla a preto ma cez Chládkové sprevádzali hromy, blesky a nebolo mi všetko jedno.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky