Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovenskom 3: Orava, Liptov a Spiš

Martin knor

Pavel, ano, viem ze je to zlozitejsie. Pamatam si co mi na tu temu vravel Marian v Slanskych vrchoch. Ale v Levocskych vrchoch je problem o to vypuklejsi, ze sa o to staraju vojenske lesy. Aspon tak mi vravel zatial neuspesny restituent zo Sambrona. A vravel, ze lesy SR nie su viazane ani etatom. Neviem ci je to pravda, ale vysvetlovalo by to, preco su na tom Levocske vrchy tak zle.

Pavel Forgáč

martin knor - tak nie vždy zato môžu lesníci, tiež sú prevažne len zamestnanci a o ťažbe rozhoduje majiteľ, plán ťažby, ktorý robí národné lesnícke centrum a tiež zle nastavené zákony. Aj keď je pravda, že do určitej miery to vedia ovplyvniť. Napr. u nás bol dlhé roky jeden lesník a on celé svoje pôsobenie asi 40 rokov chránil jeden kus lesa, kde boli pekné staré buky a javory. Tak to robil aj jeho predchodca. Boli tam 150-200 ročné stromy. Proste krásny les. Keď odišiel do dôchodku prišiel ku nám nový mladý lesník a prvé čo urobil dal celý ten les vyťažiť. Na pekný les ostala už len spomienka. Bohužiaľ všade sa nájdu aj rozumný ľudia a aj idioti. Len mám pocit, že v poslednej dobe začína tá druhá skupina prevládať a s celou spoločnosťou na Slovensku to ide dolu vodou.

Martin knor

Uf, tak toto bolo dlhe citanie. Prekvapuje ma, ze si po putovani holorubmi v Levocskych vrchoch neodbil toho lesnika nejakou stiplavou poznamkou. Pretoze aj ked sa budu spouobcania snazit ako len chcu, take holoruby ako nasi lesnici spravit nedokazu. Ten zaver Kozich chrbtov moc nepoznam, ale uz tam volaco planujem. (Nepoznam moc ani Levocske vrchy, ale tam po poslednej navsteve pred 2 rokmi ist nechcem.)

Gusto

Pavel oprav si - skoro všade v texte , aj pod fotkami máš písané, že obec Vydrík. Je to Vydrník.

Tvoja štreka sa kľudne môže porovnávať s SNPčkou - klobúk dole

Boro

Parádny vander. Ale to si si teda riadne naložil.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma