Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mestské lesy v Bratislave prekladajú časť E8 kvôli bezpečnosti

Diskusná téma K článku: Mestské lesy v Bratislave prekladajú časť E8 kvôli bezpečnosti

Mestské lesy v Bratislave prekladajú časť červeno značenej turistickej trasy. Tá je na tomto úseku súčasťou európskej diaľkovej trasy E8, taktiež Cesty hrdinov SNP, ktorá vedie naprieč celým Slovenskom. Hlavným dôvodom sú konfliktné situácie medzi pešími turistami a cyklistami, keďže doterajší úsek viedol po asfaltovej ceste, ktorá je aj cyklotrasou.

Lubo

Ma ist o pozorovatelnu fauny. Som zvedavy, ci tam na jar bude co pozorovat alebo ci sa to premeni len na iny druh altanku. Inac celkom pekne je to vyhotovene z masivnych hranolov dreva, cize malo by byt dost tazke to poskodit beznym pouzivanim.

Martin63

Na červenej trase E8, v blízkosti miesta označeného ako Vypáleniska IV. pribudol hipsterský posed.

PaliT

Málokedy kuvikám, ale ak už, tak väčšinou sa nezmýlim, stalo sa. Snáď to nebude také hrozné, myslím, že väčšina cyklistov pôjde starou trasou. Ja chodím aj peši, aj na bajku, uvítal by som oddelené trasy, lebo občas ma rozčuľujú stravassholes, inokedy zas skupinky turistov, ktorí sú roztiahnutí po celej ceste a na cenganie nereagujú.

Asi najnepríjemnejší pocit mám v tom strmom svahu pod Konskými hlavami smerom na Babu, už som si dokonca prešiel alternatívu po vrstevnici okolo, mám dojem, že tam je náznak starého chodníka a našiel som tam dokonca prastarú podkovu.

Igor999

Bol som sa tam predvčerom pozrieť, zvedavosť nedala. Žiaľ to asi dohromady nič nevyrieši, nová cesta pre peších už bola intenzívne rozjazdená od bikerov. Ďalšie incidenty sú teda len otázkou času, som zvedavý kam to až dôjde.

Substance242

...pamätáte keď na bicykloch ešte boli zvočeky? To bola šikovná vecička, škoda.

Vladimir50

Problematikou riešenia kolíznych trás medzi pešiakmi a cyklistami v Malých Karpatoch sa v marci zaoberalo aj valné zhromaždenie Klubu bratislavských turistov. Okrem iného zaviazalo svojho zástupcu na tohtoročnom valnom zhromaždení Klubu slovenských turistov, aby inicioval riešenie tohto problému aj na najvyššej úrovni KST.
Od turistov, pešiakov z bratislavských klubov, dostávam neustále veľa správ o arogantnom a nebezpečnom správaní sa cyklistov na trasách, ktoré sú značené ako turistické trasy pre pešiakov a tiež ako cyklotrasy (ale v minulosti to boli trasy len pre peších).
Myslím si, že najlepším riešením tohto problému je to, čo začali robiť v Mestských lesoch v Bratislave, teda vytvoriť trasy zvlášť pre pešiakov a zvlášť pre cyklistov.
Samozrejme tento problém si musia spoločne vyriešiť komunity pešiakov aj cyklistov. Verím, že sa to v blízkej budúcnosti podarí nielen v Malých Karpatoch a okolí.

Prajem všetkým pf 2021.

Peter61

no, kapitola sama o sebe tí vymetači mňauparkov na kompenzačných pomôckach....
V Tichej a Kôprovej d. som to videl naživo, nedivím sa že v Alpoch majú už občas zaracha.

Starec

Lubo to vystihol aj za mňa. Ja som tiež turista aj bajker. Všetko je len o tolerancii. Blbci (tak ako normálni) sú na oboch stranách barikády. V poslednom čase však (vďaka Covidu)pribudlo v lesoch viac ľudí, ktorí doteraz "vymetali" OC a doteraz sa nevžili s "lesnou komunitou". Zvláštna kapitola sú aj ebajkeri, ale tiež nie všetci, aby som niekoho neurazil.

Lubo

Myslim, že je celkom fajn mať to zažité z oboch strán.

TomXX

Peter61: ak sa stretne debil biker a trucovitý turista, konflikt je na svete. Ak biker nejde ako debil a turista sa kúsok posunie, tak je to win-win. Ale chýba ohľaduplnosť na oboch stranách...

Peter61

ľubo, chceš tým naznačiť, že problém nie je v spôsobe pohybu, ale v hlavách domorodcov, resp. cp-čkárov?

Lubo

Keďže v MK som aj turista aj cyklista, nevnímam to tak binárne. Skôr si myslím, že ide o konkrétne situácie a konkrétnych ľudí. Zo Skalnatej dolu je to na biku dosť náročné a keď som to tento rok šiel, dal som si pozor, aby som nikoho neohrozil. Najprv som počkal a neskôr zliezol z biku. Všetko sa dá, keď rešpektuješ druhého.

Jaro.q

Samkoh,
Skalnatú, Čertov kopec a Čmelok môžeš v pohode obísť po zvažniciach.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma