Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovenskom 5: Slovenské rudohorie

Martin knor

Slovensky kras je nadherny nielen pod povrchom. Len sa tam treba trochu viac pomotat. Prave v tejto oblasti som si pred mnohymi (30+)rokmi uvedomil, ze clovek spozna pohorie az ked zide z turistickeho chodnika. Ked zisti, ze skratka ktoru si naplanoval vedie cez jeden zavrt za druhym a to ze chodnik ide horizomtalne je iba vdaka znackarovi, ktory to tam velmi dobre pozna :-).

Pencurák

Príjemné čítanie o horách okolo okolo môjho bydliska v Rožňave. Mám rád takéto dlhé viacdňové túlačky,kedy zabudneš na okolitý svet.

Pavel Forgáč

boro - tak opiť sa z toho dá, aj keď to trvá možno omnoho dlhšie. Mne by asi veľa netrebalo ako celoživotnému netrénovanému abstinentovi :D. Pri fúkaní počas policajnej kontroly by asi výhovorka, že to nie je alkohol neobstála.

samkoh - z Kojšova na Jedlinky som išiel po lesnej ceste. Značenie tam žiadne nie je, ale vedel som, že treba ísť stále len hore na hrebeň a niekde tam na značku natrafím.Vymyslieť sa dá naozaj kadečo. Možností a kombinácii sa dá vymyslieť neúrekom. Len si nájsť dostatok času a naplánovať niečo zaujímavé :).

Samkoh

Z Kojšova na Jedlinky bolo nejaké miestne značenie, či si išiel len tak, kade ťa lesná cesta povedie? Inak inšpiroval si ma a rozmýšľam, že tento rok cez prázdniny prejdem krížom cez Slovensko mimo SNP-čky. Na okruh od domu k domu to vzhľadom na moje výrazne západnejšie bydlisko asi nevydá, keď mi len SNP-čka trvala 38 dní :)

Martin knor

Boro, brasko absolvoval iny test. Ked siel do Svajciarska do Alp, tahal v aute basu piva. Oficialne bol dovoz alkoholu (ci vacsieho mnozstva alkoholu, neviem) do Svajciarska zakazany, tak sa ho colnik pytal, ci vezie so sebou nejaky alkohol. Nato bracek odvetil "Nie." Colnik pozrel do auta a ukazujuc na basu piva vravel: "A toto je co?" Odpoved bola: "To je pivo." Colnik mavol rukou a nechal ho ist.

Boro

Ten výhľad z lúky nad Soroškou smerom na Krásnu Hôrku sa mi nikdy nezunuje a je jedným z mojich zamilovaných. Vždy, keď sme sa tam vyteperili napchatí fazuľovou polievkou s údeným mäsom a dvomi pivami v bachore z motorestu, sedeli sme a hovorili sme si, že nie len fazuľnicou je človek živý, ale aj krásu a pokoj potrebuje pre svoju pohodu a šťastie.
P.S. Pivo nie je alkohol. Urob si test, že prídeš do krčmy a povedz, že by si si dal nejaký alkohol. Som zvedavý, či ti ponúknu pivo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma