Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Koškárovská lúka v podvečernej póze

Diskusná téma K fotke: Koškárovská lúka v podvečernej póze

Chvíľa podvečerného oddychu na Koškárovskej lúke aj s drobnou pochúťkou pod zub. Ešte niekoľko hodín pred tým bola obloha nebezpečne zatiahnutá, ale našťastie sa počasie umúdrilo, búrka sa nekonala a ja som mohol vystúpiť na Kľak. Obidve značky potom pokračujú strmo nadol opačnými smermi, ale táto lúka potom pokračuje až k vrchu, ktorý sa prozaicky nazýva Pálenica (1048 m n. m.). V lete tam však neprekvapivo rastie vysoká tráva a tak je prechod touto časťou zložitý, hoci sklon terénu je veľmi mierny. Potom tam občasne rastú okrem šťavnato zelených smrekov aj pekne pokrútené buky.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Matobee

Poznáš to tam určite skvele, keď sú to tvoje domáce končiny. V lete som schádzal žltou asi z dôvodu dopravy. Ale rád postupne prechádzam všetky značky, či sú viac alebo menej zaujímavé. Všade sa dá niečo objaviť, samozrejme niekde je zaujímavého viac, inde menej.

Určite by sa ten hrebeň dal využiť ako píšeš. Na Sučianskom hrade som bol prvý krát pred 2 týždňami a viem asi ktorú cestičku myslíš. Ja chodím prevažne po turistických značkách, ale niekedy využijem nejakú skratku, prípadne inú alternatívu aby so nevracal tou istou cestou. Ďakujem za tipy.

Lučstar

Mne sa tu tiež veľmi páči. :) Keďže pochádzam z Martina, nemám to sem ďaleko. Osobne by som odporúčal viac modrú značku ako žltú, lebo až po smerovník Huľkovo na žltej značke sa intenzívne ťaží drevo. Strašné. A pritom také krásne miesto, kedysi tam rástli úžasné lesy a fakt, že sa Kantorská dolina delí na dve vetvy ponúka o to krajšie potulky, ale dolná a stredná časť doliny v obidvoch smeroch sú už riadne „ohlodané“. Modrá značka vedie do Podhradia, ale koncom júna a začiatkom júla v spodnej časti doliny tam miestni usporadúvajú kadejaké potuteľné zábavy a raz ma tam skoro zrazilo auto.(Neporiadny šofér išiel skoro stovkou!)

Inak ten kopec Pálenica sa dá použiť ako alternatívna trasa na Kľak a určite to raz vyskúšam. Zvyčajne som došiel iba po ten kopec a pozeral som aj nejaké hubky, hoci ich nezbieram. Je tam úžasný pokoj, málokto tam chodieva. :) Najlepšie je ísť po zelenej značke z Podhradia, ale neodbočiť na Sučiansky hrad ale pokračovať ďalej po málo výraznej cestičke, ktorá je mimochodom na mape zle vyznačená, lebo plynule prechádza tesne pod ten kopec Pálenica a napája sa na žltú značku tesne pri smerovníku Huľkovo. A odtiaľ sa už dá pekne pokračovať na Kľak. Aspoň sa turista vyhne tým nepríjemným úsekom v dolných častiach doliny.

Matobee

Je to naozaj nádherné miesto. Takéto horské lúky sú rajom. Začiatkom leta som tadiaľto schádzal cez vysokú trávu a bol som nadšený. Popred mňa prešiel krásny srnec, ktorý si ma ani nevšimol.

Niekedy sem ešte prídem z druhej strany, z Podhradia. Lákavo vyzerá aj spomínaný hrebeň Pálenice.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky