Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: V útrobách Gaderskej

Diskusná téma K fotke: V útrobách Gaderskej

Čím ďalej som putoval Gaderskou dolinou, tým viac ma pohlcovala tajomná atmosféra týchto odľahlých končín. A samotná dolina sa mi páčila čoraz viac. Striedali sa tu užšie i širšie úseky, vysoké skalné bralá, horský potok tiekol kaskádami a neustále som sa nevedel dočkať čo bude za najbližšou zákrutou. Blížiaci sa podvečer len všetko zvýrazňoval. Celé šliapanie bolo síce dlhé no rozhodne nie nudné.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Vrátnou dolinou ide šotolinová cesta rovnaká ako na tomto zábere. Vodopád, resp. prah s ktorého padá je vidieť s tej cesty, ale treba kukať pozorne, lebo keď netečie voda (ako to bolo v mojom prípade) tak sa dá aj prehliadnuť. Ísť bližšie k nemu je už ťažšie. Len vás tam nesmú chytiť keďže je to mimo značeného chodníka a v rezervácií, hoci na ceste. Súradnice by mohli byť: mapy.hiking.sk/?x=19.04988…
Vďaka za fotky Ďuri, musím sa sem vrátiť.

Janabilesova

Ďakujem :-), môžeme skúsiť obzrieť pri najbližšej návšteve.

Lučstar

Preto som šťastný, že mám Veľkú Fatru takpovediac „na skok“. :) Aj v Malej Fatre sa dá nájsť veľa tichých miest.

Durosv

Nie je to daleko od odbocky:
48 55.086 019 03.001

Janabilesova

Aj my sme mali opakovane nepríjemné zážitky z ťažby, dokonca sme sa museli na bikoch otočiť. Nemá, prosím, niekto súradnice vodopádiku vo Vratnej? ďakujem. Je to prejditeľné ku nemu aj pre normálneho turistu?

Durosv

Pripajam par zaberov vodopadu vo Vratnej. Budem musiet prist, ked bude viac vody:)

Daulagiri

Áno tie holoruby pod Škapom sú drastické, škoda toho.
Vrámci tejto túry som zašiel aj do Vrátnej doliny pozrieť vodopád, ale pre malé množstvo vody netiekol. V Yukone som kedysi spal, je v krásnom prostredí. Veľká Fatra patrí k tomu najkrajšiemu čo s pohľadu hôr na Slovensku máme.

Lučstar

V Gaderskom potoku žijú aj pstruhy, čo jednoznačne poukazuje na fat, že jeho voda čistá a svieža. :) Nanešťastie blízko horárne Škap ostošesť ťažia drevo a jeden kopec je nebezpečne „ohlodaný“ :(

Tesne za horárňou sa dá ešte odbočiť na jeden neznačený chodník, ktorý vedie Vrátnou dolinou a pokračovať sa dá až ku kolibe Yukon. Je to taká alternatíva, veľa turistov tam nechodí a dá sa tam aj prespať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky