Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovenskom 7: záver cez Štiavnické vrchy

Pavel Forgáč

Pfu tak to potom nie to bolo veľmi skoro. Sa nestihol otec ešte ani narodiť :D.

Pavel Forgáč

martin knor - aha tak to potom nie. Ja som myslel, že učila už v novej škole a úplne som zabudol, že tam bola ešte aj stará.

Martin knor

Pali, nepredpokladam, ze Tvojho otca ucila, pretoze bola v Tekovskej Breznici ako slobodna. Teda hodne pred 2. vojnou. Ale poslal som otazku povolanejsiemu.

Pavel Forgáč

Tak to možno učila aj môjho otca. Nevieš v ktorom roku to bolo? Kóta 719 m sa volá Čaračín a je to najvyšší bod na území Orovnice. Môj Mount Everest z detských čias :D. Na vrchole je drevený kríž, ktorý má 10-15 m na výšku. Určite si ho neprehliadol. Je tam postavený kvôli tomu, že tam počas 2. svetovej vojny postieľali partizánov. Hej tá páska o inoveckých sedemstovkách je na viacerých vrchoch tu v Pohronskom Inovci. Niekto si zrejme robil takúto zbierku (prikladám aj foto).

Martin knor

Paradna trasa. Podla ustneho podania, v skole v Tekovskej Breznici moja babka ucila po skonceni ucitelskeho institutu. Cez Orovnicu som isiel iba raz, ked som obehaval miesta, ktore navstivila a opisala Danka. Bola zima a tetelil sa sneh. Mari sa mi, ze na kote 719 bola nejaka tabula o 700-vkach.

Pavel Forgáč

boro - je to možné, aj keď počas prechodu cesty SNP som foťáku oveľa viac nakladal aj mi zmokol a nič sa mu nestalo. Ale to bol kompakt a asi bol stavaný aj na drsnejšie zaobchádzanie.

Gusto - Nezábudku zavreli pár rokov po tom ako bola spustená rýchlostná cesta R1. Reštaurácia sa už nemohla uživiť. Ale majiteľ čo ju mal si otvoril druhý podnik v meste Nová Baňa na námestí. Ak sa dobre pamätám, tak sa to volá reštaurácia Hugo. Tiež chvália, že tam dobre varia. Len či to prežije súčasnú situáciu ťažko povedať.

Pencurák

Paráda Palo, dal si mi novú inšpiráciu. Po SNP-čke a Rudnej magistrále ma to už znova ťahá na diaľkovú turistiku a takýto netradičný okruh je veľmi zaujímavý.

Tomka

Boro to vystihol:):):)
Pali máš môj obdiv, aj keď takýchto šnúrach osobne netúžim.
Nech Ti nohy slúžia tak dobre aj naďalej.

Gusto

Pavel, funguje ešte v Orovnici reštaurácia Nezábudka?
Kedysi ked sa do BA ešte chodilo po starej ceste, tak to bola povinná zastávka s výbornou stravou.

Boro

Je to úplne jasné. Také denné dávky nemohla žiadna elektronika vydržať. A ešte k tomu bez piva. Ale inak paráda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma