Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimná Pálenica a Čiernohorské kúpele

Diskusná téma K článku: Zimná Pálenica a Čiernohorské kúpele

Pálenica nie je veľmi známy kopec vo Volovských vrchoch, no napriek tomu mi zamestnávala myseľ a zahrňoval som ju do plánov, keď mi sporadicky vyšiel čas na čosi východoslovenské. No na tento kopec som chcel ísť v zime, a tak naň vyšiel čas až v januári roku 2019. Zároveň ma v Krásach Slovenska upútal článok o kúpeľoch Čierna Hora.

Ade.e

Dominik: Dik za info. Chcel som ist cez Palenicu na vandru, ale ked je tam este tolko snehu a zaval, tak teraz urcite nie.
Mato: Oplati sa sem zajst na viacdnovku. Da sa to pekne ponapajat.
Anna: Ja to tiez lutujem, ze som sa este nevratil, ale podla mna by sa dalo ist.
Mato: Tusim si o tom ty pisal, lebo som cital niekoho clanok o bivakovani na Palenici.

Muraddin

Bol som včera z Grajnára cez Mraznicu. Snehu po ceste hore je ešte stále dosť na to že je apríl. Na vrchu, ale už pomenej.
Inak od Pálenice po žltej dole smerom na Grajnár je asi 100metrovy úsek cely nepriechodný, je tam popadaných veľmi veľa stromov, treba to obísť úplné cez les.

Martin knor

Tak tuna to vobec nepoznam. Najblizsie som bol v Starej Vode, ale aj to veeeelmi davno.

Anna.lenkeyová

My sme šli sme z Grajnára na Pálenicu a dole do Hnilčíka. Riadna strmina je dole do Hnilčíka, zvážnice sú miestami strašné rozbité. Článok je zaujímavý. Zaspomínali sme si aj na túru z vlakovej stanice v Nálepkove do kúpeľov na Čiernej hore. Aké bolo naše sklamanie, keď sme zistili, že sa tam nesmie ísť pozrieť. Ani ku kostolíku sme sa nedostali. Tak sme sa otočili do Hnilčíka a na Kire počkali na autobus na Mlynky.

Daulagiri

Na Pálenici som bol v roku 2012 vrámci 4-dňového putovania Rudohorím. Výhľady odtiaľ niesú nič extra, ale tie zvláštne stromy a hŕba kamenia pôsobia zaujímavo. O kúpeloch Čierna hora som netušil, nuž všelijaké zaujímavosti sa skrývajú v tých neprebádaných kútoch slovenských :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma