Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pustovník Johan

Diskusná téma K článku: Pustovník Johan

Schádzali sme po krásnej víkendovej trojdňovke zo Suchého na Chatu pod Suchým a tešili sme sa na stretnutie s našimi kamarátmi chatármi. A tiež sme sa tešili na horcovú a pivo a tiež na nejaké teplé jedlo a teplú posteľ a pekný večer, ktorý isto na nás čaká. Nesklamali sme sa. Hoci bola krásna, slnečná jeseň, predsa len noci vo výškach malofatranského hrebeňa už boli mrazivé. Bola nedeľa a poslední prechodní hostia opúšťali v dobrej nálade chatu a schádzali do Strečna.

Anna.lenkeyová

Zaujímavé čítanie a ten pustovník, ktorého spomínate v Slovenskom raji naozaj pár rokov žil neďaleko Kauzov pod previsom. Mal tam na stenách zobrazené náboženské symboly. Chodil do Spišskej Novej Vsi a dobrí ľudia mu dávali milodary. Potom raz zmizol a viac sa neukázal. Bol z Čiech.

Martin knor

Pekne. Taky clovek je z nasho pohladu chudobny, ale zo svojho neskutocne bohaty, pretoze mu (svojim sposobom) patri cely les naokolo.

Daulagiri

Zaujímavý príbeh ako vždy.
Tiež som pred pár rokmi v zime stretol na útulni Budnárka asi 70 ročného Čecha, ktorý mi rozprával že každé leto chodí na Slovensko do oblasti Veľkej Vápenice na tuším 3 týždne kde trávi čas vo svojej búde kdesi v lese. Rôzny ľudia sa v horách pohybujú.

Substance242

Viz kniha "Raději zešílet v divočině". Tiež o tom uvažujem.

MisoB

Pred pár rokmi nám Mišo Kalaš (riadileľ NP MF) premietal zábery z fotopascí, ktoré majú popri medvedích chodníčkoch. Okrem zveri kamera zachytila aj podobnú vlasatú ošumelú osobu...

Mirino

Títo ľudia majú svoj svet. Oni nepatria do nášho, my nepatríme do ich. Myslím, že takýto spôsob života vyžaduje predovšetkým úplne inú duchovnú úroveň. Nižšiu... vyššiu...kto to posúdi?

PaliT

Skvelé ako obvykle. Pripomenulo mi to pustovníka po Veľkým Tribečom, nedávno som dokonca videl jeho fotku. Po vojne zmizol bez stopy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma