Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Za pevnosťami do Pečnianskeho lesa

Diskusná téma K článku: Za pevnosťami do Pečnianskeho lesa

V decembri 2018 usporiadal Mestský ústav ochrany pamiatok v Bratislave sympózium na tému „Fortifikačné systémy na území Bratislavy od praveku po rok 1945“. Mal som to šťastie, že som sa mohol sympózia zúčastniť. Prezentovali sa príspevky o nielen známych fortifikáciách, ale hlavne o nových poznatkoch a výskumoch na hradiskách, hradoch, pevnostiach a iných opevneniach na území mesta. Medzi ne patrili aj lokality z územia Petržalky, konkrétne z časti Pečniansky les. Preto som sa po skončení vydarenej akcie vybral čo najskôr preskúmať ich pozostatky. Nahrával mi aj fakt, že lužné lesy sú v tomto čase vo vegetačnom kľude, a tak budú pozostatky pevností v teréne dobre čitateľné.

Kosak

Paraaadaa...vsetko z toho poznam ale nevedel som co to je ...tie valy

Dakujem

Martin knor

Na tej francuzskej pevnosti som nebol, iba na tych vyraznejsich. Velmi sa mi pacili, hoci tie udaje o vyske valov sa mi nezdaju.
(Paradna hracka ten Lidar. Naozaj su nad domovom soc sluzieb v Kovacove valy.)

Svatopluk Štěpánek

Tono, Vy ste super odborník, "zažratý" do fortifikačných stavieb. Už som Vám to písal, opakujem sa - prosím skúste niečo spísať, trebárs iba o strednon Slovensku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov