Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pohraničím Kysúc (Oščadnica – Makov)

Diskusná téma K článku: Pohraničím Kysúc (Oščadnica – Makov)

Keď som bol pred dvomi rokmi na Beskydku a pri Kornianskom ropnom prameni, tak som si povedal, že sa sem niekedy určite vyberiem na viacdňový pochod. Po mesačnej túre cez leto som si dal od viacdňovej turistiky chvíľu oddych. Na začiatku septembra sa však počasie parádne ustálilo. Dni boli slnečné, bez jediného mraku. Preto mi to už nedalo a začal som rozmýšľať, kam by som vyrazil. Pri pohľade na mapu sa mi oči zastavili práve na tomto kúsku zeme. Mal som na výber dve možnosti. Prvou bol vnútorný hrebeň, cez ktorý ide červená značka, alebo pohraničný hrebeň, na ktorom vystriedam niekoľko značiek. Nakoniec som sa rozhodol pre druhú možnosť.

Pavel Forgáč

martin knor - no to hentaké čerstvé polomy to je radosť :D. Krpec to zvládol? Batoh pomaly väčší ako on.

daulagiri - veru bola to super atmosféra. Trafil som ten správny čas. Akurát škoda, že nebol poruke lepší foťák. Bola by aj pekná fotka so západom slnka ale nevadí. Kysuce sú také zvláštne. Na prvý pohľad nevýrazné kopce ale tá kombinácia lazov, temných smrekových lesov, lúk a výhľadov je fajn.

Daulagiri

Priznám sa že Kysuce ma doteraz nikdy nejako nelákali a uprednostňoval som iné hory, ale raz príde čas aj na ne. Už pokukujem po nejakej trase, ktorá by stála za to a tento článok mi môže pomôcť.
Doteraz som bol len na Kmínku na vianočnom posedení s kamošmi, šiel som s Makova.
Parádny trek si dal, len tie denné km sú mimo moju ligu. Inak tá titulná fotka sa mi neskutočne páči, úplne magická atmoška z nej ide.

Martin knor

Pekne putovanie. Ked som videl aky "minimalisticky" plan si mal na prvy den, tak mi padla sanka. Ale ja som tade siel trochu natazsie, vid prvy obrazok z 3-denneho putovania s krpcom.

Druhy obrazok je z toho zarasteneho hrebena. Padlo tam zopar stromov a predierat sa tym bolo vcelku narocne.

Janabilesova

Keď skončí obmedzenie iba na okres, určite sa sem po dlhšom čase vyberieme. Stále je v týchto končinách čo obdivovať :-).

Pavel Forgáč

matobee - odvážna to žena. Takých je už dnes pomenej.

rc - kartografických prešmyčiek je v mapách strašne veľa. Napr. iba u nás v obci je zle pomenovaný potok, dolina, jeden vrch a samota, ktorá je v lese. Často sa s tým stretávam aj v iných lokalitách. Neviem prečo sa už dávno neurobilo nejaké podrobné mapovanie. Asi by to bolo na dlho.

Rc

Pavel ta prva spominana kykula je v skutocnosti kopec s nazvom hackov vrch. vzdy sa tak volal, je to nazov, ktory mu dali miestni, neviem preco sa to v mapach objavuje ako kykula. zrejme nejaky znudeny kartograf... :-) a polky su naozaj pekne. poznam kopec takych a ako pisal boro, cim si v horach dlhsie, tym su este krajsie :-)

Matobee

Užasná trasa v čarovnom kraji a nádherné fotky. S tými hmlami proste fantázia.

Tiež sa tento rok chystám na Kysuce, lebo som tam nikdy nebol a laznícke kraje ma čoraz viac lákajú.

S poľkou mám tiež príhodu. Keď sa na Malej Babej hore pri pive jedna dala za pár minút nahovoriť, že pôjde so mnou na zrub Modralová namiesto do "schroniska". Išla sa dolu zbaliť a podvečer došla. Ja som ju ponúkol Karpatským brandy a ona mňa Wisniovkou. Pochutilo nám, reč bola stále viac zromiteľnejšia a my stále bližší. A zrazu bolo ráno.
Odvážna to bola žena. Sama s cudzím do divočiny kde nikde nikoho. :-)

Pavel Forgáč

Boro - môže byť aj to. Aj keď hentie dve Polky boli fakt pekné.

Peter123x - ďakujem za informáciu. Veľmi som to tam neskúmal. Ale vyzeralo to ako bazén akurát v horách by bol asi na nič.

Peter123x

To pri chate Kminek nieje bazen, ale protipoziarna nadrz.

Boro

Palo, ešte to môže byž aj tým "zálesáckym syndrómom" keď po odlúčení z civilizácie sa nám všetky babule páčia.

Pavel Forgáč

Tak to som rád boro :). No na tie Polky tam mám zvláštne šťastie. Vždy keď sa motám pohraničím, tak tam nejaké pekné baby stretnem. Neviem či je v Poľsku toľko pekných turistiek alebo mám len šťastie na ne.

Boro

Krásny vander. Zasa som sa prehrabal v spomienkach na tento kraj a všetko mi to ožilo. Len tie krásne Polky som tam nezažil. Škoda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov