Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Baranie rohy z Hrebienka

Diskusná téma K článku: Výstup na Baranie rohy z Hrebienka

Každý, komu sa podaril výstup k Téryho chate a trochu sa tam porozhliadal, mohol si v závere Malej Studenej doliny všimnúť zaujímavý vrch s akoby šikmo zrezaným vrcholom. Sú to Baranie rohy a naklonenou vrcholovou plošinou je takzvané vrcholové plató, ktoré má aj meno – Barania galéria. Z okrajov galérie padajú dole zrázne, takmer kolmé steny. Názov Baranie rohy naznačuje, že v skutočnosti ide o dvojvrchol, pričom obidva vrcholy sú oddelené strmým sedielkom s názvom Barania škára. Napriek svojej impozantnej výške 2530 m je pomerne ľahko (na tatranské pomery) dostupný, preto si ho predstavíme v šiestej časti série Tatry so sprievodcom.

Martin knor

Nadherne obrazky. Mne obsadenie vrchola az tak neprekaza. Ale v rakuskych Alpach sa rozmohlo susenie triciek a tielok na vrcholovych krizoch. Uz som nejakych ludi poprosil, aby si svoje handry zvesili, lebo by som si rad odfotil kriz bez vyzdoby :-?.

Na Baranich rohoch som bol iba raz, pocas zrazu pred necelymi 4 rokmi. Siel som to ako okruh z Tatranskej Lomnice. Slusna prechadzka.

Daulagiri

Úplne super fotky, fakt nádhera pozerať.
Bol som na Baraních rohoch s kamošom, ale my sme hore liezli stenou pod Baraňou galériou jedným žľabom vľavo od tvojej výstupovej trasy. Dole sme šli klasicky cez sedlo, pamätám si ten rozbitý veľmi nepríjemný terén. Akurát že my sme mali dosť opar, takže výhľad len na blízko. Ale sú to krásne končiny.
Vďaka za pripomenutie našej túry :-)

Janabilesova

Ďakujem za pekný článok aj videjko. Veľmi rada si na Baranie rohy spomínam. Tiež sa nám tak pekne v plesách odrážala modrá farba oblohy, len tá suť je trochu nepríjemná. Pútavý je aj prechod od alebo na Brnčalku na druhej strane. Teším sa na ďalšie tatranské pokračovanie:-).

Peter61

Dobré počko.
Btw. min.výška by mala byť 1285 asl, či nie ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov