Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Strážovské vrchy (D. Vestenice – Vápeč – Handlová)

Diskusná téma K článku: Cez Strážovské vrchy (D. Vestenice – Vápeč – Handlová)

Na jar sa mi kvôli opatreniam nepodarilo uskutočniť túru v Strážovských vrchoch, ktorú som mal v pláne. Neskôr som sa sem vydal aspoň v rámci jednodňových túr, ale bočný hrebeň Rokoša a Magury mi aj tak nedali pokoja. V septembri bolo dlhšie obdobie ustáleného slnečného počasia. Viac mi nebolo treba. Naplánoval som teda túru cez dva hrebene a pridal som k tomu klasiky Strážovských vrchov - Vápeč a Strážov. Keďže sú už kratšie dni, túru som si rozdelil na 4 dni. Aby to bola pohodička a nemusel som sa naháňať alebo chodiť po tme.

Martin knor

Pekna vandrovka. Vacsinu usekov som prechodil aj s okolim, ale niektore som este nesiel. Najviac ma mrzi, ze skalne okno na Vapeci, ktore bolo podla obrazkov nadherne, spadlo. Takze som ho nazivo uz nevidel.

Pavel Forgáč

timeatimea - ahoj, nič zvláštne. Väčšinou čo obchod po ceste dá. Takže väčšinou je to československá klasika chleba + paštika a nejaká zelenia. Prípadne syr namiesto paštiky. Občas nosím aj kombináciu ovsené vločky, sušené ovocie a nutela. Ja túto kombináciu volám najjednoduchšie jedlo. Je tam všetko čo treba a dlho to vydrží. Varič nenosím. Osobne sa mi nechce na túre paprať s varením.

Timeatimea

super článok ako vždy..chcela by som sa len opýtať, že čo jedávaš na takýchto dlhých túrach? ako vyzerá tvoj jedálniček, keby si mohol spomenúť.ďakujem

Pavel Forgáč

Som rád, že článok potešil :). Aj pre mňa sú Strážovské jedným z top pohorí. Je tak všetko lúky, lesy, skaly, lazy , jaskyne a pekné výhľady.

matobee - je to tam pekné aj na jar a aj cez leto. Určite sa oplatí ísť. Odporúčam ti navštíviť aj susedný hrebeň Rokoša ak si tam ešte nebol. Vďaka skalám je o niečo zaujímavejší ako ten Magurský hrebeň. Obdobie jelenej ruje je čarovný čas. Vtedy sa oplatí prespať niekde v lese.

Janabilesova

Krásne fotky aj putovanie. Keď sa skončí obmedzenie pre cestovanie, aj na Vápeč by bolo treba zájsť...

Matobee

Krásny článok aj fotky. Strážovské od Bojníc do Fačkovského s. mám v živej pamäti z po Vianočnej túry. Tiež som vtedy zbehol pozrieť prvý krát Čičmany a Chvojnicu na druhej strane. Spal som na "Tretej rampe" s nejakou miestnou partičkou. Tak bolo trošku veselo.
Krásny je to hrebeň, musím si ho s nejakou obmenou zopakovať aj vo vegetačnom období. Vyzerá lákavo z tvojich pekných fotiek.

Tie jelene museli byť skvelé. Ja som sa obával v septembri v NT v sedle Javorie, že nejaký na mňa v behu skočí. Tak som sa vtiahol do starej jaskyniarskej búdy, kde zas boli poľovníci. Ale mali smolu, už som ďalej nevládal. Tiež krásne divadlo, ale len akustické. :-)

Boro

Paľo, ďakujem za krásne ráno s tvojim článkom. Strážovské patria k mojim favoritom. Krásny vander.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma