Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Geocaching a turistika

Diskusná téma K článku: Geocaching a turistika

Chcete mať počas svojich výletov do prírody aj iný cieľ alebo motiváciu, ako len vyjsť na vrchol? Ak odpovedáte áno, tak mám pre vás odpoveď. Geocaching a turistika majú k sebe veľmi blízko. Táto skvelá hra nám spestruje výlety a turistiku už dlhé roky. Rada by som vám priblížila, o čom vlastne geocaching je a ako sa dá hrať, ak to náhodou ešte neviete.

Peter61

:-)
Breithornová keška asi je trocha nižšie ako tých 13,661 feetov (Breithorn West aka Beithorn Occidentale), lebo pásmo skál je pár (desiatok) metrov pod vrcholom.
Breithorny sú na hranici It/CH. takže keška je už asi v krajine, kde espresso stojí 1,50 €.

Drago12

Geocaching uz neni to co to byvalo. Teraz sa clovek o kesku potkne kazdych par metrov. Hociaka plastova nadobicka len tak pohodena v strome, o udrzbe kesiek skoda hovorit. Hlavne, ze su bodiky.
Caro sa vytratilo, no i tak to rad hram ale vyberam si len kesky co ozaj stoja za to.

Boro

Milá Aduška, otvorila si mi oči. Keď som prezeral tvoje fotky a narazil som na tú plastovú krabičku, spomenul som si na to, že som podobnú videl v mojej mrazničke. Tak som sa s nádejou vrhol k nej, prehrabal som ju a- hurááá, našiel som ju. Paráda- moja prvá keška. Lenže bola totálne zamrznutá a tak šup s ňou do mikrovlnky a keď sa mi ju podarilo otvoriť, kričal som od nadšenia. Bola plná segediňáku a to ti poviem, že to bola poriadne výhra. Vôbec som netušil, že je ten geocaching taká zábavná a hlavne užitočná hra. Ešte raz ďakujem za tip a (dúfam) s úsmevom pre teba a celú tvoju rodinku pozdravuje Boro

Sona

Boro :)
Inak super clanok, Adush!

Nonormal

Pekný článok :) Musím sa priznať, že aj my s Gabikou sme spoznali kúzlo turistiky spojenej s geocachingom... No prvopočiatok fascinácie geocachingom u mňa začína na hiking stretku v Terchovej pár rokov dozadu, keď som ti pomáhal hľadať pár krabičiek v okolí Janošikových dier. Vtedy som o nejakom geocachingu ani len nepočul :)
Takže ďakujem, že si mi priblížila jeden veľmi zaujímavý koníček, ktorý ma drží doteraz :)

Martin63

Boro by ani pri jeho variante geocachingu nemal zabudnúť vložiť do krabičky predmet približne rovnakej hodnoty, čiže nejaký perkeltík, alebo gulášek.

Fangorn

Geocaching určite neodporúčam. Hlavne nie slabším povaham, ako som ja. Co chcú všetko vyskúšať. Od kupovania výbavy na lezenie, ktoru inak k normálnemu lezeniu nepotrebujem, po kupovanie leteniek, lebo pravá zavislosť sa pozná vtedy, keď si kúpiš letenku kvôli geocachingu (bohužiaľ, aj môj prípad :-)
Ak ste introvert, je to úplná katastrofa. Nie je nič horšie ako vysvetľovať babkam v dedine, že kostol sa bude prerábať, lebo práve rozoberate odkvap pri hľadaní kesky. Keď priblblo telefonujete sami so sebou alebo si viazete šnúrky na topánkach, keď hráte debila a cez telefón sa akože hádate s frajerkou, aby už ti ľudia konečne odišli z tej lavičky a mohli ste ísť po kesku. Co mam ako výhovorku na cintoríne, to nejdem radšej písať.
Človek pritom objaví kopu krásnych miest na ktoré sa musí a chce vrátiť, ale nedá sa to lebo sú ďalšie miesta ktoré treba vidieť a potom na nič nie je čas, je to totalny žrút času. A keď s tým chce človek skončiť aby mal konečne pokoj, tak sa objaví partia a kamaráti, však poďme na kesku, nik na nej 2 roky nebol, a vy idete a niet úniku :-)
Aj po prečítaní článku si poviem ze už konečne skončím a potom autorka sa do zoznamu odporúčaných turistických kesiek aj tu moju a.... Niet úniku. Čiže tak ako som začal, Geocaching určite neodporúčam :-):-):-)

MatusM

Joj, dobre napísaný článok a tie fotky! Utešené. A diskusia sa tiež uberá vtipne.

Boro :)))

Fangorn, poznám .. na druhú stranu, len s geocachingom sa slušný občan dostane na exkurziu policajnej stanice a následne môže dať novým kamarátom v uniformách rýchlokurz :)

Peter - pravda, tie skalky pod Breithornom sú okolo 4000 mnm ... na vrchole by sme zostali asi takto smutní.

Sona

Vyhovorka na cintorine by ma nahodou zaujimala!

Inko2010

Nie je nevyfúknutá PETka skôr mikro?

Fangorn :-D

Adushka

Jej, aká parádna diskusia, to som pod mojim článkom už dlho nemala :D

Adushka

Inko2010, idem si to opraviť, pravdu máš :)

Peter61

netreba, nevyfúknutá PETka má potenciál rastu na 2,5 lt.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov