Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Geocaching a turistika

Diskusná téma K článku: Geocaching a turistika

Chcete mať počas svojich výletov do prírody aj iný cieľ alebo motiváciu, ako len vyjsť na vrchol? Ak odpovedáte áno, tak mám pre vás odpoveď. Geocaching a turistika majú k sebe veľmi blízko. Táto skvelá hra nám spestruje výlety a turistiku už dlhé roky. Rada by som vám priblížila, o čom vlastne geocaching je a ako sa dá hrať, ak to náhodou ešte neviete.

Peter61

Martin , ako je to s diaktritikou :

  • zaprášený balastom
  • zaprasený balastom
    ?
LuboG

zaujimavy napad toten geokešing, musim si to naštudovať. A kde je ta krabička ?

Martin knor

V minulosti bol geocaching vynikajuci ako inspiracia. Nanestastie je momentalne zapraseny balastom, ked si kazdy keskar potrebuje vytvorit x vlastnych skrys. Momentalne ako inspiraciu viac vyuzivam obrazky na mape.

Zdenči

Tiež som sa namotal na geocaching, sem tam sa ku mne pridá aj synátor a musím len potvrdiť, že niektoré miesta by som bez kešky určite nenavštívil, lebo by som o nich nevedel.

Smolinko

Geocaching, kazdy sa na to pozera inak, ale ak to beriete ako spoznavanie zakuti na Slovensku tak je to parada, prist niekam do kraja ktori napoznate a keska Vam nieco krasne ukaze, vtedy je to parada... hovorim najma o extravilane, kesky na kope ako su vo velkych mestach niekedy nemaju zmysel, ale niektore su tiez vynimocne, staci len citat popis a vybrat si...
Je to super spojit turistiku a keskovanie a najma s detmi v dnesnej pocitacovej dobe to nema chybu. (mam 6 rocnu dceru preto to hovorim)

Šubovič

Geocaching nemusí byť iba hľadaním skýš, ako sa to väčšinou chápe, ale aj inšpiráciou, zdrojom poznatkov a príjemne prežitým časom s priateľmi. Aj keď som kešer, kešky hľadám iba výnimočne, ale gc využívam ako inšpiráciu na výlety, a súradnice na to, aby som tam trafil.

Vravím, že nik nepozná lepšie Slovensko ako kešeri. Sú to väčšinou miestni, ktorí poznajú pekné a zaujímavé miesta v okolí a prostredníctvom tejto záľuby vás tam aj pozvú. Navyše sa z listingu dozviete aj niečo o danom mieste, pamiatke, či udalosti, ktorá sa tam v minulosti odohrala.
Lebo kešky vás pozvú nielen na turisticky pekné miesta, ale aj na hrady, hradiská, k rôznym historickým pamiatkam, ku geologickým zvláštnostiam. Navyše môžu aj vytiahnuť deti od počítačov do prírody a zabaviť ich.

Peter61

netreba, nevyfúknutá PETka má potenciál rastu na 2,5 lt.

Adushka

Inko2010, idem si to opraviť, pravdu máš :)

Adushka

Jej, aká parádna diskusia, to som pod mojim článkom už dlho nemala :D

Inko2010

Nie je nevyfúknutá PETka skôr mikro?

Fangorn :-D

Sona

Vyhovorka na cintorine by ma nahodou zaujimala!

MatusM

Joj, dobre napísaný článok a tie fotky! Utešené. A diskusia sa tiež uberá vtipne.

Boro :)))

Fangorn, poznám .. na druhú stranu, len s geocachingom sa slušný občan dostane na exkurziu policajnej stanice a následne môže dať novým kamarátom v uniformách rýchlokurz :)

Peter - pravda, tie skalky pod Breithornom sú okolo 4000 mnm ... na vrchole by sme zostali asi takto smutní.

Fangorn

Geocaching určite neodporúčam. Hlavne nie slabším povaham, ako som ja. Co chcú všetko vyskúšať. Od kupovania výbavy na lezenie, ktoru inak k normálnemu lezeniu nepotrebujem, po kupovanie leteniek, lebo pravá zavislosť sa pozná vtedy, keď si kúpiš letenku kvôli geocachingu (bohužiaľ, aj môj prípad :-)
Ak ste introvert, je to úplná katastrofa. Nie je nič horšie ako vysvetľovať babkam v dedine, že kostol sa bude prerábať, lebo práve rozoberate odkvap pri hľadaní kesky. Keď priblblo telefonujete sami so sebou alebo si viazete šnúrky na topánkach, keď hráte debila a cez telefón sa akože hádate s frajerkou, aby už ti ľudia konečne odišli z tej lavičky a mohli ste ísť po kesku. Co mam ako výhovorku na cintoríne, to nejdem radšej písať.
Človek pritom objaví kopu krásnych miest na ktoré sa musí a chce vrátiť, ale nedá sa to lebo sú ďalšie miesta ktoré treba vidieť a potom na nič nie je čas, je to totalny žrút času. A keď s tým chce človek skončiť aby mal konečne pokoj, tak sa objaví partia a kamaráti, však poďme na kesku, nik na nej 2 roky nebol, a vy idete a niet úniku :-)
Aj po prečítaní článku si poviem ze už konečne skončím a potom autorka sa do zoznamu odporúčaných turistických kesiek aj tu moju a.... Niet úniku. Čiže tak ako som začal, Geocaching určite neodporúčam :-):-):-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma