Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kokava n. Rim. – Bykovo – Dobroč – Halič – Veľký Krtíš

Martin knor

Celkom som zvedavy, ako sa budu o par rokov, s odstupom casu, hodnotit tieto "lockdowny". Tiez som bol v tomto case prec, ale ani ma nenapadlo vratit sa domov skor. Nie som predsa povinny pocuvat radio a telefon zapinam iba v pripade nudze. Kedze som sa motal mimo ludi, na epidemiologicku situaciu moj pobyt v prirode vplyv nemal.

Inak, tie byky tam chovali uz v roku 2014, vid: hiking.dennikn.sk/…/plastovce…

Daulagiri

Aha takto si to myslel, v južných pohoriach, bolo mi to čudné, už chápem :-)
Inak sa tiež vždy len pousmejem keď ma niekde miestny strašia medveďmi, už som si zvykol že je to taký klasický turistický kolorit.

Pavel Forgáč

daulagiri - ahoj, myslel som to tak, že som medvedie stopy nevidel v južných pohoriach ako napr. Tribeč, Malé Karpaty, Považský Inovec, Cerová vrchovina atď... Kde sa medvede často omielajú, ale reálne tam nejaký zablúdi možno pár krát do roka. Samozrejme v pohoriach, kde je ich výskyt pravidelný (Poľana, Vtáčnik, Veľká Fatra ...) vídavam stopy pravidelne a aj iné pobytové znaky.
Tiež nie som vyznávačom nočných pochodov, ale nechcel som si vyrobiť zbytočné komplikácie, tak som nemal na výber.

Daulagiri

Zaujímavá trasa, už som niekde písal že tie denné km prídely sú úplne iný vesmír pre mňa.
Cisárske sedlo, Drahová, Čierťaž a Hrničiarky poznám, bol som kedysi, zvyšok trasy som ešte nešiel.
Ale zaujala ma zmienka o tom že si ešte nikdy nevidel medvediu stopu. To vážne. Veď po horách chodíš intenzívne a minimálne na strednom Slovensku to nieje problém. Ja ich vídam bežne a to chodievam väčšinou po značkách.
Nočný pochod by ma nebavil, ale zážitok s býkmi musel byť fakt silný :-)

Matobee

Krásna túra a zaujímavé zážitky. S nočnými býkmi v ohrade, z toho až mrazí. Tiež ma napadlo, že čo si nevyužil blízky včelín. :-)

Prvá tretina trasy mi je známa. Na Cisárskom sedle, v Drahovej a na Čierťaži som bol presne pred rokom. Špekulujem sa tam vrátiť v lete nejakou inou trasou, lebo tam bolo báječne.
A na zimné brody Chocholnej a Smolna tak ľahko nezabudnem. Takto na jeseň vyzerajú určite sympatickejšie.

Pavel Forgáč

skriatok - vtedy som o ňom ešte nevedel. Veľmi som neštudoval aké prístrešky sú po ceste. Počítal som s tým, že budem spať kde príde.

Skriatok

Ahoj Pavel! Preco si nespal v Vceline (bus)? Od prístrešku na Ilčíkových mlákach (naozaj nie je vábny) je to tak 10minút na modrej. Tvoj prvy den je od Drahovej stotozny s mojim. Bol som tam pred mesiacom.

Pavel Forgáč

ade.e - od Príboja po Lysec je relatívne nové značenie, takže je to celkom dobre označené. V podstate som nemal žiadny problém, že by som blúdil alebo hľadal značku.
Keby bolo viac času tak tiež tú asfaltku radšej obídem ale čo už.
Popod Babku som išiel vlani 2x ale okrem vodojemu tam nie je žiadna stavba ani posed. Je to už skôr taký "mestský park".
Nepamätám si už presne čo bolo vtedy nariadené lebo medzičasom toho bolo toľko, že mám z toho guláš čo a kedy. Ale ak si dobre pamätám tak bol zavedený zákaz vychádzania. Von sa mohlo ísť iba na výnimky do práce, obchodu, lekárne a na dojazd domov. Vyhrážali sa pokutami 1600€ kto to nedodrží. Tak som nepotreboval aby to bola moja najdrahšia túra v živote :D. Veľký Krtíš bol ako mesto duchov nikoho nikde a busom do lučenca som išiel úplne sám a potom aj vlakom z lučenca do NB. Nikdy sa mi ešte nestalo, že by si do kupé nikto neprisalo. Plus policajti boli aj na stanici v Lučenci a aj vo Zvolene a tiež vo vlaku. Takže až také lážo plážo to vtedy nebolo. O týždeň alebo dva neskôr bolo plošné testovanie. Nepamätám si už presne kedy a potom sa všetko uvoľnilo až do vianoc. Preto si mohol byť v novembri v Poloninách. Potom sme boli do mesiaca na tom horšie ako predtým a prišiel ďalší lockdown.

Prikladám fotku štrašidelného domu v obci Utekáč a prístrešku nad Kotmanovou, ktoré sa do článku nezmestili. Nemám nejaké dobré fotky toho prístrešku, takže do článku by to asi nebolo. Osobne by som tam nespal je tam vysoká pravdepodobnosť nejakej ožranpárty miestnych. Ale zase počas zlého počasia by dobre poslúžil ako úkryt.

Ade.e

Fajna tura mojou oblubenou oblastou. Poznam ju od Kokavy az po hradisko na Lysci. A aj po Priboj mam v meritku, tak by ma zaujimalo, ci cervena od Priboja po Lysec je v pohode?
Inac, podobnu trasu som siel kus pred tebou, v lete 20, ked sme sli na Slopovo, Drahovu a Bykovo, akurat sme si to skratili cez Polianky a predlzili cez Herman. A tiez sme tusim sli od vidim do nevidim. :D Ten prechod cez Chocholnu je dost problematicky a plus to znacenie sice bolo obnovene, ale sme rovnako kvarili. Tej asfaltke cez Kotmanovu sa vzdy snazim vyhnut preto iddem radsej cez Fafaky alebo Vrchdobroc. A su aj ovela krajsie. Ale aspon viem(e) o pristressku. Bodol by clanok..
Inac, pod Babkou blizsie ku Krtisu, si nevidel nejaky posed alebo nieco, kde by sa dalo prespat?
Co sa ti cudujem, ze si riesil skorsi odchod domov kvoli "hura" zavedenemu lockdownu. I ja sa snazim dodrziavat nejake pravidla, ale kaslem na to, ak su take chaoticke a z dna na den..
Ale ked tak rozmyslam, ja som bol este v polovici novembra v Poloninach a nepamatam si, ze by som siel tak na drzaka za LD. Isto si mal dobre informacie? Nebol len zakaz zhromazdovania?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma