Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Podhorie Braniska na jar

Diskusná téma K článku: Podhorie Braniska na jar

Pohorie Branisko je známe vďaka najmä starému horskému priechodu a tunelu. No málokto vie, že nielen oddeľuje regióny Šariš a Spiš, ale najmä ma dôsledne severo-južné smerovanie. Jeho hrebeň mám prechodený a aj šarišská časť je mi známa, ale spišská veru nie, a tak ako čerstvý nápad som ho realizoval na jar roku 2019.

Durcek

Asi 100 m pred spojením modrá C a ltou značkou zo sedla Chvalabohu je vľavo v potoku minerálny prameň. Minulého roku tam urobili lavičku, príjemné miesto.

Martin knor

A veru, ja som tou cestou z Braniska isiel ked este nebolo tunela. (Odbacal som z nej na Harakovce a cez Zehru som siel do Spisskych Vlachov na vlak.) Aj sa pri mne zastavilo auto. Stara 1203-ka bola narvana tmavsimi spoluobcanmi, no ponukli sa, ze ma vezmu. Bolo to vsak uz len par metrov pred razcestim na Harakovce, a tak som s vdakou odmietol.

Ten kostol v Slatvine vypada nadherne.

Ade.e

zivan: Dakujem. Toho asfaltu az tak vela nebolo. Su aj horsie tulacky a zase kde niet inej moznosti ako spoznat tie dedinky, tak co sa da robit..
A dik za opravu. Viem, ze je to Rudnik, len furt si ho pomylim s Dubnikom.

MisoB: Nepamatam si poriadne, ale od Dubravy urcite rovno dole po tej naznacenej zvaznici okolo naznacenej vodnej plochy (zdrze), ku krizu a odtial ASI najskor napravo a napojenie na naznacenu asfaltku az ku Slatvine, kde sa zrejme napoji na zltu od Slubice.

MisoB

Nevieš bližšie špecifikovať, kade vedie tá žltá medzi Slatvinou a Dúbravou? By som ju doplnil do mapy.

Zivan

Pekná túra mojim rodným krajom. Veľmi pekné obdobie si vystihol, kedy tá zeleň lúk je úchvatná. Len toho asfaltu v 1.časti mohlo byť menej, ale je zrejmé, že si si chcel bližšie pozrieť aj tie dedinky po trase.
Len jedna korektúra: vysielač na 20.fotografii je Rudník, nie Dubník.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma