Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bludári

Diskusná téma K článku: Bludári

Ovanie ma príjemné teplo. Hodiny predpovedajú neskoré raňajky, no Kamenná chata je vyľudnená. Podobne ako na Štefáničke, aj tu je dostatok prázdnych stoličiek. Po obvode miestnosti sú radiátory, nad nimi železné stojany na sušenie oblečenia. Vzadu bar a okienko s pozláteným zvoncom. Slúži ako signál tunajšej obsluhe, aby, keď je treba, rýchlo utekala k pultu. A práve teraz veru treba. Od Hulváta som započul, že na chate disponujú terminálom.

Svatopluk Štěpánek

oprava k predchádzajúcemu článku: štartoval som v Belej.
Podobný zážitok II
8/11/2003 z Liptovskej Lúžnej po žltej - ALE keď som vyliezol nad les, bola taká strašná hmla, že som nevidel nič. Nebolo vidieť od tyče k tyči ! Chcel som Sopotnickou dolinou do Brusna, ale na tom hrebeni mne bolo vonkoncom jedno, kam idem, jediné čo ma zaujímalo boli tyče - či idem na západ či východ, mne bolo úplne jedno.

Svatopluk Štěpánek

Podobný zážitok
12.7. 1993 krásny deň, Necpaly - s. Ploskej - L. Revúca, Vyšná - ( cez Súteckú ) Donovaly - Barboriná a Hiadeľské s.. 13.7. pri stúpaní na V. Chochulu postupne dážď, krúpy, hmla, husté sneženie a víchor ( krúpy do tváre naozaj boleli ), dotiahol som to na Kosodrevinu. 14.7. stálé sneženie, hmla a dážď na hrebeni, na ch. MRŠ na lahodný čajík a nazad na Krúpovo s., kde som pomohol Poliakovi, ktorý smeroval na Ďumbier a pýtal sa, či ide dobre do Donovál a potom dolu až do Malužinej. 15.7. dážď, hmla a občas sneženie na hrebeni, cez s. Pod V. Bokom do s. Priehyba a potom som "zdrhol" do Heľpy, dotiahnúť výlet Šumiaca som už nezvládol.
Mal som to snadnejšie než autori článku, bol som sám, takže nijaká zodpovednosť za druhé.

Martin knor

Opis je adrenalinovy, ale pokial si dokazal vytiahnut mobil, nastartovat ho a videl si na displej, tak bolo vcelku pekne :-D.

V horach je to zlozite. Zazil som pocasie, ked na svahu kopca bolo takmer bezvetrie, ale k vrcholovemu krizu som siel poslednych par desiatok metrov po styroch. Inac to neslo, odfuklo by ma. Bolo to na Waxriegeli. Ludia dolu vobec netusili, ze sa hore vsetci certi zenia a rodiny s detmi na hornej stanici vystupovali zo salamandra s tym, ze idu na vrchol.

Tomas D

My sme sli hreben NT z Donoval po Telgart v septembri a skoro cele 3 a pol dna sme mali hmlu a mrholenie paradoxne s vynimkou rannych a dopoludnajsich hodin 2heho dna ked sme sli z Durkovej na Certovicu a az po Chopok sme mali "zlatu hodinku" :D takze pre nas boli prave Chabenec, Kotliska, sedlo Polany a Derese najkrajsie useky hrebenovky lebo sme mali skvely vyhlad ;) Zato na Prasivej ale napr aj Velkej Vapenici sme videli max na 10m

Daulagiri

Tiež som si prešiel v horách niekoľkými blúdeniami a napr. v Malej Fatre mi nebolo všetko jedno.
Aj hmly na hrebeni NT som si užil, raz som v nej putoval s Prašivej až po Chabenec potom ma to prestalo baviť a stiahol som sa do útulne a zišiel do doliny, lebo predpoveď počasia nebolo dobrá.

Janabilesova

Tak som tam na hrebeni bola pri čítaní s vami! Pútavé. Ďakujem.

Martin Cho

Kotliská, najmä kotol Vajskovskej doliny so Skalkou a prechod z Kotlísk na ňu, pre mňa najkrajšia časť hrebeňa aj celých NT, pravdaže za normálneho počasia. Hustota zaľudnenia klesá s poslednou lanovkou, veleba zostáva.

Samkoh

ja som ten úsek síce šiel 28.7., ale tiež si to pamätám ako zlopovestný úsek snp-čky. Išiel som síce po značke, nie traverzom, ale fúkalo ostošesť a na chabenci som bol rád, že som sa tam dostal. Nakoniec jedinou ujmou bola odfúknutá šiltovka za derešmi smer chopok na severný zráz, ktorú som z pochopiteľných dôvodov nešiel zdvíhať. Ale čo ma zarazilo, bolo množstvo turistov, ktorí sa v tom vetrisku pohybovali po SNP-čke medzi Chopkom a Poľanou. A pritom 95% z nich určite neboli SNP-čkári a 80% z nich bolo zjavne na poldňovej túre od lanovky. Nehovoriac o viacerých rodinách s malými deťmi, pričom tie deti mali smrť v očiach, a nejakých chlapcoch vo veku 2. stupeň zš, ktorých tam podľa ich slov poslal tréner...

Pocestna07

Napísané tak, že človek má pocit, že je tam s vami... Mám podobný zážitok z tých miest.A pretože sme mali so sebou i deti, zišli sme dolu Troma vodami. Patrik, teším sa na ďalšie príbehy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma