Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na najvyšší bod najmenšieho pohoria

Diskusná téma K článku: Na najvyšší bod najmenšieho pohoria

Pohorie Burda kdesi na opačnom konci republiky bolo pre mňa vždy len akýmsi neznámym kútom, ktorý som ani nedúfal, že sa raz vyberiem navštíviť. Cestou z východu musí človek minúť mnohé majestátne hory, aby opäť zišiel na roviny. Avšak sled udalostí zabezpečil, že sa mi spolu s Gabikou raz pošťastilo prespať priamo pri Dunaji a blízkosť podunajského pohoria nás zlákala aspoň na krátku návštevu.

Martin knor

Komare vedia byt otravne. Zvycajne to riesim tak, ze si dam bundu aj sustacku + obe kapucne a hybem sa co najpomalsie, aby som sa moc nespotil. Ale ovady vyriesit neviem.

Vlado z NZ

UPS ešte som chcel dodať že v článku spomínané podzemné priestory sú nedokončená podzemná rafinérie z r. 1944, o Tom nie je pochýb, sú o Tom zmienky v maď archívoch. Mohli ste sa ísť pozrieť, sú to veľké pohodlné chodby...

Vlado z NZ

Plešivec a výhľad z neho, ešte je tam smerom na krku ďalší skalnatý kopec, také kovačovské skaly v malom. Dokonca je tu v kobačovských skalách aj 6 pseudojaskýň, najväčšia 12m je dostupná len lezecky s lanom

Boro

Ty, Stano, nie že necháš tú Moniku zožrať komárom !!!
Ja som sa bohužial nikdy do tohto kraja s batohom nedostal. Ale svoje čaro to určite má. Vďaka

Pavel Forgáč

Ako najvyšší bod sa síce uvádza Burdov, ale najvyšším bodom by mal byť susedný Plešivec. Tuším je o meter vyšší alebo tak. Z vrcholu je aj čiastočný výhľad na Ostrihom, Dunaj a Novohradské vrchy. Tých komárov je pri Dunaji v lete naozaj veľa. Tiež som si ich už užil. Najlepšie je ísť do týchto končín na jar alebo v neskorú jeseň. Vtedy je tam parádne.

Matobee

Nádherné fotky s Dunajom a tiež s Ostrihomom a Štúrovom. Tie komáre fúúú, to musí byť husté. Mne stačia aj dva v izbe v noci. :-)

Pred pár dňami som sa prechádzal lužnými lesmi pri Dunaji, ale na opačnom konci slovenského toku. Bez zelene to síce neni ono, ale má to svoje výhody, takto na jar.

Tono

Inak Stano, si odvazny ist do lesov pri Dunaji v lete :)
Ked uz, skus tento repelent
szuku.sk/

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma