Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Detvianska Huta – Vrchdobroč – Píla

Diskusná téma K článku: Detvianska Huta – Vrchdobroč – Píla

Začiatok roku 2021 bol pre turistov v znamení čakania na otvorenie hraníc okresov. Podľa automatu boli viac zatvorené, ako otvorené. Boli aj svetlé okamihy a tie sme hneď využili. Hurá za hranice okresu! Ďaleko však nie, lebo cestovať hodiny v dopravnom prostriedku s rúškom na tvári nie je nič príjemné. Koncom februára bol jeden šťastný týždeň a my sme zacestovali do okresu Detva. Hlavným motívom bola kaplnka Najsvätejšieho srdca Ježišovho na Hornej Brestine.

Daulagiri

Naozaj pekný kraj, už je to pár rokov čo som tu bol naposledy, mal by som sa sem zas vydať. Príjemnú túričku ste si dali.

Martin knor

Do tychto oblasti sa chystam uz dlho, ale akosi mi to nevychadza. Pekny kraj.

Matobee

Danka je to vysoko pravdepodobné, že sa niekde náhodne stretneme. Minule som nad zvolenským Zlatým potokom stretol skúsenejšie turistky a tiež ma to napadlo, či si to nebola Ty. Možno sme sa už aj stretli. Ktovie.
Prípadne na nejakej spoločnej akcii raz, v lepších časoch. :-)

Tomka

jaro77
Ďakujem. Ďakujem aj za tipy. Väčšinu týchto lokalít máme prejdenú, ale stále sa tu dá nájsť niečo zaujímavé.
Veľmi sa nám páčil NCH, ktorý sme išli pred pár rokmi z Polianok cez Drahovú do Utekáča. Bolo by ho treba zopakovať, lebo tu nie je na mape a zaslúžil by si to.
Fotografická mapa Hiking má ešte veľa bielych miest a tak sa ich snažím zapĺňať.:)

ade.e
Ďakujem. Vieš, že som si tam na Tebe spomenula a hovorila som si, že Tebe by sa tu určite veľmi páčilo.

matobe
Ďakujem. Mne sa veľmi páči, že to naše Slovensko je také pestré. Radi striedame takéto malebné kúty, s divokými roklinami, dramatickými skalami, vodopádmi, výstupmi na vrchol a občas aj ferratami.
Martin, keďže sme so "súmestia", verím, že sa na trase niekedy stretneme.

Matobee

Na tento článok som sa tešil, kedže som bol v týchto a iných blízkych lokalitách pred nedávnom a mám to v živej pamäti.
Je tam naozaj čo obdivovať, doslova na každom kilometri. Či už prírodu alebo na pohľad príjemné "stopy ľudskej činnosti" prevažne vhodne zasadené do krajiny. Bodaj by v krajine opäť rástli malé chalúpky, kostolíky, kríže a zvoničky a nie kadejaké hrôzostrašné veže a gýčové vyhliadky.

Pekne si to popísala a pofotila.
Už a teším keď sa sem opäť vydám niekedy v neskorej jari alebo v začiatkom leta.

Ade.e

Parada. Mooje obluebne lokality Vrchdobroca a k tomu v zime.
Dlho sa tam chystam prave v zime, kedze som tam tak este nebol, ale stale nevychadza a zial ani toho roka, kvoli Covidu...
Clanok velmi potesil.

Jaro77

Peknú trasu ste si zvolili.Ešte by som odporúčal trasu z Detvianskej Huty cez Táňovo,Prieraz,Hrnčiarky,Fafáky,Hrbáky do Lovinobane.Som Vám veľmi vďačný za reportáž,ktorú som tak trochu po sérii fotografií očkával.Prajem Vám všetko dobré,veľa turistických zážitkov a teším sa na ďalšie reportáže.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov