Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: O útulniach a ich obnove s Paľom Timkom

PaliT

S vďakou musím ohlásiť stopku ohľadom prihlasovania na brigádu na senníky pod Krstou horou (nad Černovou), už sa prihlásilo vyše 15 ľudí a tamtamy mi oznamujú, že sa chystajú aj neohlásení. Nerád by som čelil situácii, že ľuďom už nebudeme vedieť prideliť zmysluplnú robotu a pri tomto počte už to zvládneme. Samozrejme, môžete prísť na kus reči, podporiť nás morálne, priniesť vášmu obľúbenému brigádnikovi radler a pod.

Na účet prišli ďalšie dary, za čo veľmi ďakujeme:

50,- Ján Hošala VF
20,- Dušan Šrenkel
20,- Martin Baniari VF
10,- Veronika Přenosilová
40,- Branislav Číž VF
23,63 Pavol Olejník VF

Peniažky sa zídu, nakoľko chystáme aj prekvapenie na značne atraktívnej a frekventovanej trase, no detaily ešte neprezradím, preto ďalšie príspevky veľmi uvítame.

PaliT

Na výzvu prísť pomôcť už 17.6. mi zareagovali ľudia, mali by sme byť štyria, čo by malo na prípravné práce stačiť.

Celkovo sa zatiaľ prihlásilo 9 ľudí, niektorí mi spomenuli svoj plán prísť tak medzi rečou, preto začínam mať dojem, že nás už bude dosť, toto je menší objekt ako Obrubovanec.

Prišli ďalšie príspevky (a ešte by sa zišlo):

13,- Vladimír Mikuš
20,- Michal Martina (alebo že by Michal & Martina?)

Ďakujeme!

Viac informácií nájdete tu: slobodapohybu.sk/senniky-pod-…

Vovoj

Martin,mysliš že ak by vycapili hradčany s tým aby ludia prispeli na rekonštrukciu, že by to bolo ok?! No nemyslím a tvoje porovnanie je tiež pritiahnuté za vlasy. Minimálne,by bolo vhodné nám zavolať a porozprávať sa a nie nám drzo ponuknut plagát...no ale ako píšeš,niekomu ide o biznis a hlavne dobrotiví ludia by mali byť obozretní.Ale nechcem to tu rozvíjať, táto téma je o inom.

Martin63

Vovoj: Možno chápem tvoje rozhorčenie (ak to je prejav zrozhorčenia), ale skôr nie. Predstav si analogickú situáciu, ako madebythe predáva novú sériu pousterov s rovnako inzitným vyobrazením Eiffelovej veže, Chrámu sv.Egídia, Hradčian a transparetne k tomu napíše aj ktorej neziskovke venuje časť výťažku. Napadne niekoho z magistrátu v Paríži/Bardejove/Prahy príjsť a tvrdiť, boli zneužité mestské landmarky a že načo je im toľko peňazí?

Sloboda pohybu má svoj dôvod existencie a koncept, hikemates svoj a kreativni biznismani z madebythe zas svoj. Všetci sú šťastní a budú viac ak si nebudú závidieť, ale pomáhať.

FunTTomas

vovoj: rovnako "použitý" bol motív útulne Andrejcová, salaša pod Suchým vrchom a Ramže, lebo patria k najpopulárnejším na Slovensku spolu s Limbou. Skrátka veľmi dobre premyslená kampaň...

Vovoj

Pali, ešte raz sa ospravedlňujem. Som rád, že vy nie ste oni....
A s tými prispevkami na Limbu,ono ludia si to mysleli,lebo tam bola Limba vycapená, mňa sa na to turisti pýtali a hovorili, že"nám" prispeli...no úžas, také jednanie je neseriózne.

PaliT

Tiež pozerám ako puk, lebo na stránke Madebythe som nikdy nebol, no našiel som teraz ten poustr (po slovensky "plagát") s Limbou: madebythe.sk/…/047-limba-adri…

Neviem o tom, že by ktokoľvek zbieral peniaze na útulne, ktoré sú na tých plagátoch, nezachytil som ani, že by niekto vyberal peniaze konkrétne pre Limbu, ale môžem sa mýliť

Každopádne OZ Sloboda pohybu je samostatná a nezávislá organizácia, ktorá má vlastné aktivity, na ktoré nás podporuje finančnými darmi bežná turistická verejnosť. Zameriavame sa na útulne bez chatára, či dokonca bez zjavného majiteľa, výnimka bola asi len Cabanka, ale tam sme prispeli len relatívne drobnými vecami.

Ktoré objekty to boli, koľko peňazí sme pri tom dostali a ako sme ich použili, sa dá pozrieť tu: slobodapohybu.sk/zbierky-a-2-…

Veľmi príjemne nás prekvapili organizátori na kamzik1000plus.sk , kde nás vybrali za poberateľov tzv. "kilometrovného", kedy rozdeľujú peniaze neziskovým organizáciám podľa ubehnutých kilometrov a prispieť môžu ešte aj zvlášť bežci. Za prvý polrok sa pre našu organizáciu vyzbieralo takmer 2000 eúr.

Komunikujeme aj s Hikemates a dohodli sme sa, že nás pilotne podporia finančne zatiaľ pri jednej našej renovácii útulne, o výsledku budeme samozrejme transparentne informovať, sme zvyknutí, že každý mesiac zverejňujeme všetky pohyby na našom účte aj v pokladni.

Vovoj

Muska
Ďakujem a ospravedlnujem sa,aj keď k téme to je a som rad, že moj názor sa dostane medzi ľudí a bežných turistov. Neviem, či je k tomu čo som pisal diskusia aj niekde inde.

Muska

Vojto OZ Sloboda pohybu nie sú Madebythe.. tu pomáhajú dobrovoľníci a dobrovoľné príspevky sa využívajú na použité materiály a náklady ohľadom brigád.. Kukni hlbšie do diskusie.
Čo sa týka madebythe zdieľam tvoj názor..

Vovoj

dobrý večer(aj ked je Limba nad 1000mnm,tak by som moholnapísať"ahoj"
Tu Juraj Zamborsky z madebythe:
Neviem,či ste zachytili naš projekt turistických utulni,ale pred malou chvilou sme zverejnili Poustr vašej utulne.
Kam by sme mohli poslať?
...TOTO nam prišlo
Milí obnovovači,toto vyznie maximalne nedôverihodne a podozrivo. klikli sme si na tu vašu stranku a sami seba sme sa pýtali načo??!! je vám tolko penazí? Nam stačilo nadšenie a par priatelov a hlavne,ziskať objekt do prenajmu!! to je to dôležité.A projekt budovania utulní...mate už prislubene pozemky niekde v horach? A ďalej,o utulne ako napr. salaš pod suchým vrchom vo VF sa staraju dobrovolnici a nadšenci 4 nity,tak načo tolko prachov?A po dalšie,utulňa Limba bola zneužitá na zbierku a to BEZ NÁšHO VEDOMIA!!!NIkto nas neoslovil a zrazu poustr! A zbierka bola pre Limbu,chapete?! Toto mi hovorili turisti,že na Limbu sa vyzbieralo xy peňazí a to bez nášho vedomia milí turisti.a ludia sa skladajú a skladajú....ludia su fajn,a potom su ludia,ktorí to vedia šikovne zneužiť. takto sa to proste nerobí a nam sa to nepáči a trošku to smrdí.....

PaliT

Ďakujeme ďalším prispievateľom!

15,- Štefan Pavlík
60,- Peter Kmeťo
30,- Miloš Vrábeľ

Brigádnikov na senníky nad Černovou už máme vcelku dosť, najmä na víkend, potreboval by som niekoho, kto si urobí čas vo štvrtok 17.6. poobede, aby sme stihli strhnúť staré plechy a nachystať zopár vecí, najmä rebrík a p.

PaliT

Na plánovanú brigádu 17.-20.6. na senníkoch nad Černovou pomaličky pribúdajú brigádnici aj peniažky:

50,- Milan Rachela

Ďakujeme!

PaliT

Výzva ohľadom renovácie senníkov pod Krstou horou vo Veľkej Fatre (nad Černovou) zabrala, pribudli nasledovné príspevky, veľká vďaka:

31,13 Michal Bukvai
40,- Branislav Číž
30,- Ľubor Hulman

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma