Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plešivecká planina z juhu na sever

Diskusná téma K článku: Plešivecká planina z juhu na sever

Koniec marca sa javí ako teplé a slnečné uvítanie jari, a tak sme sa rozhodli, že si prvé jarné dni pokrstíme prespaním priamo pod širákom. Stanko ihneď hlási, že naše kroky namieria na Plešiveckú planinu, ktorá sa nachádza západne od mesta Rožňava, medzi údoliami tokov Štítnik, Slaná a Honský potok. Výber padol na juh Slovenska práve kvôli tomu, že na horách je ešte stále vyše metra snehu, čo nás vôbec neláka. Víkend hlásia slnečný a to nás nesmierne poteší.

Martin knor

Tuto jar som sa chcel pomotat Plesivskou planinou, ale nevydalo. Spomienky na okruh modrou a zltou znackou spred 35 rokov uz poriadne vybledli.

Daulagiri

Ja som Plešivskou planinou kráčal pred 10-timi rokmi, ale šiel som tú druhú žltú značku, na Gerlašskú skalu som nestihol zájsť pre nedostatok času. Bola vtedy farebná jeseň, veľmi sa mi páčilo.
A že sú tu vlky to ma nenapadlo, zaujímavé.

Boro

Pekné oživenie spomienok.Krásna trasa.

Matobee

Skvelý a príjemne sa čítajúci článok v úžasnej lokalite. Večerná atmosféra musela byť úžasná.
A tie vlky, fúúú závidím a rozumiem zimomriavkam.

V oblastiach trojuhoľníku medzi Hnúštou - Plešivcom a Dobšinou sa podľa slov viacerých známych dajú počuť zavýjajúci vlci.

Martin63

Veľmi pekná trasa. My sme dorazili do Plešivca nočákom, takže spanie pod širákom ani vlky nám nespestrili výlet. Ale aj bez toho to bolo krásne -veľmi malebná krajina.
Na záver sme si dali v Štítniku návštevu miestneho kostola a ten je ozaj cool - po stenách 200 štvorcových metrov stredovekých komiksov, starobylý organ a hlavne skvelá sprievodkyňa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma