Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Miléniový kríž a rozhľadňa Lipky - okruh zo Senice

Diskusná téma K článku: Miléniový kríž a rozhľadňa Lipky - okruh zo Senice

Keď som pred rokmi išiel na rozhľadňu Lipky z Radošoviec, zvolil som si zostup k vlaku v Kopčanoch. Tým pádom som sa vyhol Smrdákom a o existencii Miléniového kríža som vtedy netušil. Pri chystaní príspevku do relácie "S batohom na pleciach" som si uvedomil, že šliapanie cez polia mnohým asi nebude voňať, a tak som ponúkol zostup do kúpeľov Smrdáky a ako bonus návštevu Miléniového kríža. Nuž som si potom povedal, že by som sa naň mohol ísť pozrieť osobne.

Martin knor

Trend rozoravat polne cesty ma stve. Zrejme je to kvoli dotaciam, inac tomu nerozumiem. Clovek si naplanuje trasu a zrazu je miesto polnej cesty pole. Ked je to kukurica ci slnecnica, tak v pohode. Aj obilie sa da zvladnut. Ale pretlacat sa kilometer repkovym polom je horor.

Dalsi idiotsky trend je ohradzovat si latifundia plotmi. Opat majitela nijako netrapi ze plot natahal krizom cez polne (casto dokonca cez asfaltove) cesty.

Elena Šeligová

K schodom v rozhľadni. Fotoaparát zavesený na pleci sa mi na kolmých schodoch prudko pretočil a moja rovnováha mala čo robiť.

Elena Šeligová

Spomínané trasy vyznačil na vlastnú päsť predseda turistov v Senici. Z postu predsedu odstúpil a vraj vystúpi aj z klubu turistov. O jeho trasy sa asi nemá kto postarať.

Lubo

"Oficialny mapovy server KST" nema data vyhradne zo zdrojov KST, ako by sa dalo mylne predpokladat. Na to KST nema technicke zazemie. Je to Freemap oznaceny logom KST. Data su vyhradne z dat OpenStreetMap, cize sa tam moze nachadzat cokolvek, co tam niekto da a niekto iny nevyradi. Neprechadza to redakcnou upravou ani inou formou kontroly.

Ci je nieco oficialna znacka KST sa da z nasej TuristickaMapa.sk vycitat podla toho, ci ma trasa evidencne cislo KST vo vypise sluzby Hikeplanner po naplanovani trasy.

Miroslav Svitek

Konzultoval som toto značenie - neznačenie s predsedom značkárov KBT a vraj to nie je oficiálne značenie, aj keď je zakreslené na oficiálnom mapovom servery KST freemap.sk. Potom však nechápem, prečo KST toleruje vlastne zneužívanie oficiálnej normy STN o značení, pretože sú použité oficiálne TIM i rozmery značiek a ak si človek nevšimne, že na TIM nie je číslo trasy, tak nevie, že to nie je oficiálna trasa. A sťažovať sa niet potom komu. Nuž, ale veď sme na Slovensku.

Lubo

Toto je fakt divny trend rozhladni, z ktorych nie je o nic lepsi vyhlad.

Janabilesova

Veru čudne urobené v rozhľadni, takýto rebrík by som tu veru nečakala. Mohli to urobiť veru aspoň so zábradlím, resp. normálne schody, aby si trúfli deti aj starší...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma