Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Termoska Thermos Stainless King 1200 ml

Diskusná téma K článku: Termoska Thermos Stainless King 1200 ml

Termosky asi nie sú niečo, nad čím by sa dala robiť veľká veda. Majú za úlohu udržať nápoj teplý alebo studený a vyššie očakávania od nich ľudia veľmi nemajú. Na trhu nájdeme kopec rôznych typov fliaš špeciálne určených na čaje či kávu, s rôznymi veľkosťami a vlastnosťami. Práve na vlastnosti som sa zameral pri teste termosky, ktorú som si kúpil minulú zimu – Thermos Stainless King 1200 ml. Výrobca udáva, že voda vydrží horúca či studená až 24 hodín. Poďme sa pozrieť na to, či je to skutočne tak.

Peter61

Dobrý záver domáceho testu :..."nechám na každého osobných preferenciách."
Celkom som si počítal aj tento test. Pekne postavený, len treba upresniť nejaké detajle, napr. sprehľadniť popisky grafov aj názvy termosiek v texte.
Btw. kedysi dávnejšie som čítal aj "test" na mienkopotvornej stránke zádvěrovýsvět, kde páchateľ tvrdil, že teplota čaju v termosce nezávisí od vonkajšej teploty. Potom som sa už vôbec nedivil turistom, ktorí pichajú termosku do snehu.

Qeci:

  • rôzne objemy termosiek majú rôzne normy pre tepelnú izoláciu, takže takže pollitrovka "drží" teplo menej, ako litrovka. Zároveň platí, že 2 pollitrovky vážia viac ( moja má 385 g), ako litrovka (576 g).
    Fyzika nepustí.
    • rukoväť je fajn vec najmä v exponovanom teréne.
Iwanna

Co som cital rozne testy, tak v schopnosti udrzat teplo/chlad viacere, zvacsa lacnejsie termosky, dost prepadli. Ale sucasne aj niektore termosky okolo 15 € dosiahli rovnake vysledky ako tie z kategorie 30+ €. Pre bezneho turistu su vsak dolezite aj ostatne faktory. Najma ci z termosky nezacne casom voda kvapkat von, ci az pretekat. Tiez odolnost voci padom. A iba z jeden mne dostupnych testov si dal tu namahu zmerat aj to, kolko mikroplastov a toxicity sa z plastoveho vnutra pohara a/alebo plastoveho veka dostalo do horuceho napoja, a teda aj do tela konzumenta. Snad tu neporusim pravidla o reklame spomienkou na to, ze po precitani danej pasaze pred takmer 20 rokmi som sa rozhodol viac nezvazovat kupu termosky od nerenomovanych znaciek. Bohuzial, ako aj v mnohom inom, na trhu su uz iba termosky "Made in China", ktorych sa tento problem vtedy tykal takmer vsetkych.

PaliT

Na dlhšie túry sa mi tiež osvedčila vyše litrová termoska, ktorú nosím v batohu, ale pre pohodlie a priebežný pitný režim mám vo vonkajšom vrecku malú ani štvordecovú termosku Primus, to je asi to najlepšie, čo som kedy v tejto kategórii mal.

Až keď tú malú vyprázdnim, vtedy ju zas z veľkej doplním.

Inak v zime sa dá kombinovať sneh s čajom v poháriku, lebo z termosky je príliš horúci a treba ho ochladiť, čo je ďalší objem vody navyše.

Yuri_Oz

podobnu rukovat som mal aj na termoske z lidlu a bola dost otravna, hrkotala a zachytavala sa o vlakna v ruksaku. Dal som ju prec a zošil som si z popruhu rukovať na termosku, ktorá slúži rovnako ale je ticha, lahsia a o nic sa nezachytava

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov