Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Termoska Thermos Stainless King 1200 ml

Diskusná téma K článku: Termoska Thermos Stainless King 1200 ml

Termosky asi nie sú niečo, nad čím by sa dala robiť veľká veda. Majú za úlohu udržať nápoj teplý alebo studený a vyššie očakávania od nich ľudia veľmi nemajú. Na trhu nájdeme kopec rôznych typov fliaš špeciálne určených na čaje či kávu, s rôznymi veľkosťami a vlastnosťami. Práve na vlastnosti som sa zameral pri teste termosky, ktorú som si kúpil minulú zimu – Thermos Stainless King 1200 ml. Výrobca udáva, že voda vydrží horúca či studená až 24 hodín. Poďme sa pozrieť na to, či je to skutočne tak.

Yuri_Oz

podobnu rukovat som mal aj na termoske z lidlu a bola dost otravna, hrkotala a zachytavala sa o vlakna v ruksaku. Dal som ju prec a zošil som si z popruhu rukovať na termosku, ktorá slúži rovnako ale je ticha, lahsia a o nic sa nezachytava

PaliT

Na dlhšie túry sa mi tiež osvedčila vyše litrová termoska, ktorú nosím v batohu, ale pre pohodlie a priebežný pitný režim mám vo vonkajšom vrecku malú ani štvordecovú termosku Primus, to je asi to najlepšie, čo som kedy v tejto kategórii mal.

Až keď tú malú vyprázdnim, vtedy ju zas z veľkej doplním.

Inak v zime sa dá kombinovať sneh s čajom v poháriku, lebo z termosky je príliš horúci a treba ho ochladiť, čo je ďalší objem vody navyše.

Iwanna

Co som cital rozne testy, tak v schopnosti udrzat teplo/chlad viacere, zvacsa lacnejsie termosky, dost prepadli. Ale sucasne aj niektore termosky okolo 15 € dosiahli rovnake vysledky ako tie z kategorie 30+ €. Pre bezneho turistu su vsak dolezite aj ostatne faktory. Najma ci z termosky nezacne casom voda kvapkat von, ci az pretekat. Tiez odolnost voci padom. A iba z jeden mne dostupnych testov si dal tu namahu zmerat aj to, kolko mikroplastov a toxicity sa z plastoveho vnutra pohara a/alebo plastoveho veka dostalo do horuceho napoja, a teda aj do tela konzumenta. Snad tu neporusim pravidla o reklame spomienkou na to, ze po precitani danej pasaze pred takmer 20 rokmi som sa rozhodol viac nezvazovat kupu termosky od nerenomovanych znaciek. Bohuzial, ako aj v mnohom inom, na trhu su uz iba termosky "Made in China", ktorych sa tento problem vtedy tykal takmer vsetkych.

Peter61

Dobrý záver domáceho testu :..."nechám na každého osobných preferenciách."
Celkom som si počítal aj tento test. Pekne postavený, len treba upresniť nejaké detajle, napr. sprehľadniť popisky grafov aj názvy termosiek v texte.
Btw. kedysi dávnejšie som čítal aj "test" na mienkopotvornej stránke zádvěrovýsvět, kde páchateľ tvrdil, že teplota čaju v termosce nezávisí od vonkajšej teploty. Potom som sa už vôbec nedivil turistom, ktorí pichajú termosku do snehu.

Qeci:

  • rôzne objemy termosiek majú rôzne normy pre tepelnú izoláciu, takže takže pollitrovka "drží" teplo menej, ako litrovka. Zároveň platí, že 2 pollitrovky vážia viac ( moja má 385 g), ako litrovka (576 g).
    Fyzika nepustí.
    • rukoväť je fajn vec najmä v exponovanom teréne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov