Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Velická dolina

Diskusná téma K článku: Velická dolina

Velická dolina je témou deviatej časti série Tatranské doliny. Nachádza sa v strednej časti Vysokých Tatier, priamo pod Gerlachovským štítom. Ohraničujú ju dve rázsochy odpájajúce sa z hlavného tatranského hrebeňa. Zo západnej strany je to rázsocha Gerlachovského štítu a z východnej strany rázsocha Bradavice s pokračovaním cez hrebeň Granátových veží. V jej zadnej časti ju uzatvára úsek hlavného hrebeňa medzi Zadným Gerlachom a Východnou Vysokou, s najnižším bodom v sedle Poľský hrebeň. Hlavnou prírodnou atrakciou doliny je Velické pleso, ktoré dopĺňajú vyššie položené Kvetnicové pliesko a Dlhé pleso.

Martin knor

Lubo, z Velickej som uz siel na Bradavicu aj na Gerlach. Ale akosi mi neprirastla k srdcu. A to uz skor ako som v tej opache v jej usti spal.

Peter, vypada to zaujimavo. Urcite si clanocek precitam.

Peter61

Lubo, a nástup na Martinovku. Ale proti Gustovi žiaden dišputát, hovorili a v časoch BRSS.
Prvým chráneným územím u nás bola Kvetnica ( 1876). Tá stojí za zhliadnutie. A tu je čosi o továrni a pod.
sk.wikipedia.org/…/Velická_do…

Lubo

Martin, cez Velicku vedie velmi pekna tura na Bradavicu.

Martin knor

Nadherne obrazky ako vzdy. Pre mna je vsak Velicka dolina najmenej privetiva tatranska dolina. Mozno vdaka tej opache co stoji v jej usti, ale nemam ju rad.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma