Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ješkova Ves – Rokoš – Partizánske

Diskusná téma K článku: Ješkova Ves – Rokoš – Partizánske

Keď sme sa vracali vlakom domov z Partizánskeho, dohodli sme sa, že o týždeň pôjdeme na Rokoš. Mali sme ísť aj na Uhrovský hrad, ale vzhľadom na katastrofálne spoje, ako aj to, že som chcel vystúpiť na čo najviac vrcholov z akcie 75 vrcholov Strážovských vrchov, naplánoval som napokon trasu tak, ako sme išli. Hore nás má asi niekto rád, lebo opäť sme mali nádherný slnečný deň, a tak sme si ho priam vychutnávali.

Martin knor

Okolie Rokosa je nadherne. Prave si tam planujem trasu, len rozmyslam, ze je pridlha. Budem musiet vstat skor.

Peter Antol
  1. Zelený nastriekaný bežec, ktorého ste videli od Plevne, je pozostatok značenia trate, bežeckej súťaže Nitrianske Rudno - Rokoš.
  2. Kovový rebrík prístrešku na Rokoši sa nachádza na kraji ložnej plochy pod strechou. Teda, aspoň tam pred časom bol, keď sme tam boli bivakovať.
  3. Krajší výhľad z Malého Rokoša je od kríža, ktorý sa nachádza kúsok ďalej od vrcholu a dostaneš sa k nemu krátkym skalným hrebienkom. Výhľad ale už tiež začína prerastať rastúca vegetácia.
  4. Krásna skalná stienka so skalným oknom, sa nachádza v smere dole od kríža na Malom Rokoši. Pri zostupe povedľa tejto steny sa dostanete na zvážnicu, na ktorú ste sa pravdepodobne dostali aj vy.
Matobee

Veľmi pekný prechod Miro. Počasie vám vyšlo a verím, že sa ti tých 75 vrcholov podarí.
Pozdravujem Ctibora.

Istú dobu som pravidelne cestoval do Cimennej pri Bánovciach n.B. a rád som pokukoval po Rokoši, Inovci a iných okolitých horách. Toho času sa mi podaril len Inovec a na Rokoš sa teším keď príde ten čas. Článok a najmä fotky nalákali.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma