Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výstup na Pietrosul Rodnei z Borše

Diskusná téma K článku: Výstup na Pietrosul Rodnei z Borše

Rumunsko ako turistická destinácia pre bežných Slovákov začína a končí asi iba Draculom a nekonečným prejazdom k moru za oných čias. Pre turistickú verejnosť, ktorá rada objavuje nové lokality ešte nedotknuté masovým turizmum, ako je to známe v západnejšej Európe, sú rumunské pohoria priam ideálnym miestom na finančne nenáročnú a krásami nabitú dovolenku.

FunTTomas

RP, keď opravovali cestu z centra Borše ku kláštoru, tak nás ráno prekvapila staručká Tatra, na ktorej bol nápis: TATRA NEZNÁ BRATRA. Ostatné vozidlá rumunskej firmy, ktorá robila cestu, boli moderné, ale u nás jednoznačne zabodovala stará Tatrovka.

SADAM

V roce 2017 jsme prošli hřebenovku Rodny (Mun?ii Rodnei)ze sedla Rotunda do obce Romuli. Bohužel při pokusu o výstup na Pietrosul Rodnei (2303 m)byla taková bouře, že jsme to nedali. Jinak krásné opuštěné pohoří, jen ovce, koně a psi. Za 5 dní jsme potkali 8 lidí. Divočina.

Matobee

Skvelá dovolenka v úžasnom kraji a krásne fotky.
Lákavé sú rumunské Karpaty a tie malebné obydlia, jedna nádhera. Zážitok.

Bikemartin

Internet si pamätá všetko, aj moju návštevu Rodny. summitpost.org/…/153345 po kliknutí na titulnú fotku sa otvorí originál aj s mojou diskusiou, kde opisujem ako nás počas bivaku na hlavnom hrebeni v noci chceli okradnúť miestni honelníci. Už som na to aj zabudol ;-)

Daulagiri

Rumunské hory sú môj veľký sen práve vďaka tomu že sú rozľahlejšie a divokejšie ako naše. Aspoň ja si ich tak predstavujem. Aj tie horské usadlosti mám taktiež rád. Ktovie možno raz sa dostanem aj sem.
Vďaka za podelenie sa zo zážitkami.

Bikemartin

Bol som na Pietrosule v 2005-om. Netradične sme vtedy cestovali vlakom z Rachova (po hrebeňovke Čornohory) do Sighetu Marmatiei a nazad potom opäť vlakom do Teresvy. Trať, po ktorej za 1. ČSR jazdil rýchlik Praha - Jasiňa už bohužiaľ nefunguje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov