Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bralce, Budinské lazy a tri jaskyne - okruh z Divína

Diskusná téma K článku: Bralce, Budinské lazy a tri jaskyne - okruh z Divína

Dlhšiu dobu chodím na túry hľadať verejnosti voľne prístupné jaskyne. Niektoré sú priamo na turistických trasách, niektoré treba hľadať v teréne. A niektoré voľne prístupné nie sú v zozname SSJ, dozvedám sa o nich iba z máp a hľadania na internete. V tomto okruhu som si spojil tri jaskyne v Ostrôžkach – Maru medvediu, Jaskyňu pod Bralcami a Jánošíkovu skrýšu, prehliadku hradu Divín, vrch Bralce a Budinské lazy.

Martin knor

Pred 4 rokmi som po tej zelenej siel zo zst Lovinobana do Krivana. Vtedy znacenie za vela nestalo a casto som isiel iba podla odhadu. Zda sa, ze sa to zmenilo.

Tomas Vohlarik

Ahoj,

dakujem za precitanie.

Svatopluk - kludne tykaj, ano je to tam velmi pekne, este sa tam vratim :-) Ostrozky su take neopozerane pohorie, takmer nikoho som nestretol.

ten "maco" v jaskyni ma na prvy pohlad fakt vystrasil

Duro - mam ho tusim aj nafoteny - nejake skalne okienko sa ti tam nepodarilo najst?

Durosv

Pri jánošíkovej skrýši je aj takýto kamenný "strom" :)

sk.mapy.cz/s/kuburabune

A v lezeckej časti skál je ukrytá keška, ale je prístupná iba s lanom:)

Svatopluk Štěpánek

Dobrý deň Tomáš,
Pred okolo 15 rokmi som sa v tých krajoch pohyboval. Tvoj/Váš článok je inšpirácia sa vrátiť už so znalosťami z Tvojho/Vášho článku. Kraje medzi Kriváňom s Lovinobaňou sú krásne a je takmer isté, že nám ich developeri neponičia. Divín je pekná obec: hrad, kaštiel a opevnený kostol - vidno, že sa touto cestou tlačili Turci do banských mest.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma