Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Dve vrstvy ponoziek

Diskusná téma Dve vrstvy ponoziek

Zdravim, po niekolkych rokoch co sa mi znicili moje topanky na turistiku som si kupil nove. Na starych som mal malo miesta na prsty tak som siel do trochu vacsich. V obchode sa mi zdali vpohode krasne sedeli. Dnes na turistike som si vsak po par kilometroch uvedomil ze sa mi nebadatelne hybe pata. Bolo to takmer zanedbtelne ale bolo to tam. Skoncil som s pluzgierom.

Chcem to riesit dvoma vrstvami ponoziek (dnes som mal jedny turisticke so zhrubnutou patou). Myslite ze to je vhodne riesenie ? Som zvyknuty vsade nosit jednu vrstvu len.

Peter61

IMHO vrchná ponožka by mala byť hladká, spodná drsná.

Mirino

Niekedy to pomáha. Ale pozor na to, aby si mal tie ponožky volnejšie, aby nesťahovali privelmi nohu. Raz som si dal dvoje ponožky a tak mi zovrelo nohu, že som večer ledva dokrivkal do búdy. Mal som nové topánky, tak som si myslel, že bolí "zábeh". A nebolo to preto, že by na dvoje ponožky bolo topánky krátke. Len tie dvoje ponožky na sebe už mali silný stisk a poobede sa už prejavila bolesť zo zlého zásobovania krvou.

Peter61

Samozrejme, keď je teplo, netreba mať hrubé merino.
Spotená noha tiež pomáha pľuzgierotvorbe.
Ak niekto má problém s potením nôh, môže pomôcť výmena ponožiek za suché.

Lubo

Mne sa tento trik neosvedcil, lebo mi je potom velmi teplo. Ak s tym nemas problem a bude to riesit situaciu, preco nie. No skor by som mozno vyskusal olepit patu leukoplastom a dat len jednu ponozku, mozno ti to postaci.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma