Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vydrník – Brezová – Levoča – Odorica – Smižany

Diskusná téma K článku: Vydrník – Brezová – Levoča – Odorica – Smižany

V posledných rokoch som si obľúbil viacdňové prechody. V rámci nich mám možnosť lepšie spoznávať viaceré pohoria vzdialenejšie od môjho bydliska. Jedným z nich boli Levočské vrchy, resp. ich južná časť. Čakal som mierne zvlnenú krajinu s mnohými výhľadmi, pričom ako bonus mala byť návšteva Mariánskej hory a samotnej Levoče. Vzhľadom k tomu, že jarné obdobie bolo ovplyvnené obmedzeniami, tak som prechod pohorím uskutočnil v letných mesiacoch.

Sepp

Fajn článok. Pred niekoľkými rokmi sme šli túto trasu opačne z Levoče do Vydrníka (okrem Zimnej hôrky, na tú sme vtedy nešli).

No a včera 19.6. sme to prešli na bicykloch. Tiež v opačnom smere, ako to šiel autor, okrem pár úsekov, ktoré sme šli trochu inak. Z hlavnej cesty sme odbočili doprava tesne pred priecestím na Levočských Lúkach a takto sme sa po modrej cykloznačke dostali na hrebeň. Z Levoče sme vyšli po zelenej na Zbojnícku lúku a z Pikoviec sme modrú obišli cez Abrahámovce. Je to veľmi pekná trasa, plná výhľadov, vhodná pre horské bicykle. Navyše sme mali šťastie na pekné počasie a Tatry sme mali celý čas ako na dlani.

Dušan Šrenkel

Ďakujem za komentáre :)

Maťo, mám taký zvyk, že keď idem prvýkrát po značenej trase, tak chcem vedieť, ako ide jej línia. Nie vždy sa to však dá spoľahlivo trafiť. Už v tomto prípade mám vytipovanú jednu poľnú cestu, ktorou by sa šlo pohodlnejšie a bez predierania sa vysokou trávou. Nezapriem v sebe značkára , to máš pravdu :)

Martin, tiež uvažujem v budúcnosti prechod z južnej strany na severnú stranu pohoria. Táto južná časť však zaujala svojimi pohľadmi. Samozrejme, že na fotenie by to chcelo jeseň, prípadne jar. Hlavne aby Tatry neboli v oblakoch, ako to bolo v mojom prípade. Ale to už k letu akosi patrí, nie vždy sa podarí vychytať lepšie počasie a podmienky na fotenie.

Martin knor

Paradne obrazky. Takato trasa by ma nenapadla, no kedze viem, ako vypadaju "zalesnene" casti Levocskych vrchov, mozno je prave takato trasa tou lepsou volbpu.

Matobee

Dušan pekný článok, veľmi príjemný na čítanie. Plus výborne fotíš. Dýcha z fotiek letná pohoda a kľud. Značkár sa nezaprie, keď si chcel presne trasovať po lúkach s vysokou trávou. :-)

Mám v pláne tento rok navštíviť Levočské vrchy. Pravdepdobne asi hrebeňovku po červenej, ale článkom si mi "nasadil chrobáka do hlavy", že to možno aj zmením.

Dušan Šrenkel

Ďakujem za reakcie a komentáre. Bazilika a jej okolie sú vďačné aj pre kratšie turistické vychádzky. Samozrejme zaujímavo by to vyzeralo v jeseni alebo v zime. Ale to až niekedy nabudúce :)

Sona

Velmi pekny vylet si si urobil. Na Marianskej hore som bola tuto zimu s mamou a mensim synom, aj sme sa presli, maly sa vela posankoval priamo na chodniku. Bazilika je pekna.

Boro

Tam som nikdy nebol a ani už nebudem. Škoda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov