Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Telgártu do Tisovca na jar

Diskusná téma K článku: Z Telgártu do Tisovca na jar

Po pár rokoch som minulú jar dostal chuť zavítať do Telgártu. Vyšliapať si na dobre známy Tresník, navštíviť Čuntavu a potiahnuť to až na Stolicu. „A prečo nie ísť rovno na dva dni a užiť si to lepšie“. A tak z pôvodného, skromného nápadu som sa dostal až k trase vedúcej ďalej cez Kohút, Revúcu až do Tisovca. Ide sa.

Matobee

Martin pekné lesy sú tam ako vravíš. Pamätám si ich zo zostupu ako sa to menilo zo smrekov do bukov. Ideálny terén na takéto horúčavy.

Martin knor

Trasu som siel (s malymi zmenami) pocas viacerych vandrov, zakazdym natazko. Najviac s mi pacil usek z Revucej, kde boli nadherne lesy.

Matobee

Gusto niečo sa mi aj marí o tomto mini parčiku s prameňon. Za posledné roky som išiel okolo viac krát, či už pešo, alebo autom tak som ho určite zahliadol a nabudúce aj ochutnám. Ďakujem ešte raz za tip.:-)

Heňo tak to tam sčasti poznáš. Ja sa zas niekedy chystám cez Zdychavu, Brdárku, Rejdovú, kde si zas bol ty a ja nie. Ak nerátam detské rodinné výlety spred x rokov.
Išiel som po zime, po nedávno roztopenom snehu tak na trase ostalo veľa trusu kadiaľ vlci využívali chodník, prípadne stopu po turistoch. V lete mizne trus samozrejme skôr. Šanca vidieť vlka tam je, len treba hlavne poriadnu dávku šťastia. Každopádne výlet do lokality nezaškodí tak či tak. :-)

Ade.e

Fajn clanok o lokalite, ktora je mi nie uplne neznama. A ktoru som uz aj planoval ist v aprili, keby vyslo pocasie.
Z Telgarta som siel minuly rok ale opacnym smerom na Brdardku. Potom dlho dlho nic, az pri chate Nemcova som obedoval, ked som siel zo sedla Dielik.
Osobne sa velmi tesim prave na Stolicu a zvysky toho lesa k Slanskemu sedlu.
Zaujala aj ta zmienka o vlcom truse a ich pohybe na Telg. priehybe. Chccelo by to asi ist tam prespat. :)

Gusto

Martin

tá voda je asi 500 m pred Tisovcom. Keď ideš po asfaltke od Dieliku, tak po pravej strane. Je tam dosť veľké parkovisko a parková úprava, aj odberové miesta na vodu sú pekne vymurované pod strieškou

maps123.net/…/mineralny-prame…

Matobee

Boro ďakujem za pohotový komentár. Bola to skutočne paráda aj s ohňom a pohodičkou asi trochu "na tvoj štýl" :-)

Gusto fíha, takýto tip. Nabudúce určite ochutnám. Úsek pred mestom som už mal naponáhlo na vlak, inak sa rád na takýchto miestach vždy zastavím a ochutnám. Mne veľmi chutila voda zo studničky vo Švedlári v rámci inej túry.

Sväťo ďakujem. Ty si to zažil ešte určite krajšie zalesnené. Verím, ze spomínaný úsek doplníš k tvojim +- 6400 km po strednom Slovensku. Úžasné. :-)

Tomáš vyzerá, že sa na tej Nemcovej viacerí stretneme. Tiež sa tam hodlám ešte vydať, lebo ten úsek mám slabo v pamäti. Plus som asi nechtiac vymazal fotky. A tie spomínané pohľady z Nemcovej na NT a MP stoja za návštevu.

Maťo hehe to ma teší, ze si zaspomínal na časy keď to od Kyprova po Kohút vyzeralo krajšie. Niečo naštastie zostalo, ale niekde je to obrovská a smutná kafastrofa. Tvoje parádne články a fotky z oblasti hovoria za všetko, ako to tu máš rád.
Ďakujem. :-)

Daulagiri

Tak ty si mi dal chlape :-) Tieto končiny mám hlboko v srdci, ani nevieš koľko spomienok sa mi vynorilo, no nebudem ich všetky spomínať.
Je to už 12 rokov čo som šiel hrebeňovku Stolických a cez Revúcu k chate Nemcová. Tie temné smrečiny mám dodnes v hlave, som rád že sa zachovali aspoň v oblasti pred Kohútom. A pohľad na Muránsku pl. s Kráľovkou od Nemcovej je fakt úžasný, tam sa chystám vrátiť, lebo som nemal dobré svetelné podmienky vtedy.
Fotky krásne, tie západovky majú niečo do seba.

TomXX

Super, zrovna minule som videl krásnu fotku od chaty Nemcová, tam musím ísť :)

Svatopluk Štěpánek

Martin, tento výlet Ti želám, je to super kraj, mám ho v nohách ( aj v srdci ), iba úsek Malý Kohút - Úkorová - Revúca nepoznám.
Pekné fotky.

Gusto

citujem Bora
"paráda, chlape, paráda"
nič iné sa nedá povedať, krásna túra

ked si sa blížil k Tisovcu, tak si zrejme išiel aj okolo minerálnej vody Tisovecká šťavica, ktorú považujem za jednu z najchutnejších na Slovensku

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov