Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Fatra (ne)tradične II.: Horný Jelenec – Černová

Martin knor

Velku Fatru mam rad, je to nase najkrajsie pohorie. Pacili sa mi aj obrazky, aj Tvoja trasa, dojem kazi iba ufrflany turista :-?.

Daulagiri

Okrem zachádzky k osade Rybô mám celú vašu trasu prejdenú vrámci viacerých túr. VF patrí k topke čo slovenské hory ponúkajú, milujem to tam.
Prašnicu a Chytrô som navštívil na jar tento rok, úžasne tam bolo. Hlavný hrebeň je luxus a mám rád aj oblasť okolo Šiprúňa.
Cez Tlstú horu som prechádzal kedysi dáááávno, aj v tom senníku čo opravovala Sloboda pohybu som spal, chcem sa tam zas vrátiť a viac to tam preskúmať.
Krásnu trasu ste si dali, až som dostal chuť tam vyraziť :-)

Aďo.4

Tvoj článok nás motivoval si prejsť časť doliny Chytrô.. Musel to by veľmi náročná cesta .. Ak bolo viac vody ,tak si to neviem ani predstaviť.. Následne sme pokračovali cez Prášnicu na Zvolen........

Matobee

Heňo veľmi pekne si to naplánoval. Nástup aj záver sú ozaj krásne oblasti a o hrebeni je to jasné. Valentová, Rybô stoja za návštevu. Rovnako súhlasím s Kaliskom (foto 1) pod Vtáčnikom v závere vašej túry. To miesto si pamätám z minulého leta. Som sa tam zdržal. Rovnako aj celý plošinatý vrchol od Tlstej hory po Vtáčnik stojí za preskúmanie. Krásne trokšu odľahlé miesta s výhľadom na Ružomberok (foto 2) a zvyškami starých senníkov. Spomínam si, že pri Vtáčniku bolo veľa poprevracaných skál od medveďa hladajúceho hmyz.
Taktiež oblasť Šiprúňa a jeho sediel spolu so Skalnou Alpou sú skvosty pohoria. Na ňu sa oplatí aj výjsť zimnou trasou. Očarujúce vyhľady na najobľahlešie časti pohoria okolo Ľubochniskej doliny.

Akurát som sa v deň vydania článku vyskytol na Krížnej a Ostredku, kde vládne momentálne zelená na sto spôsobov. :-)

Pavel Forgáč

Úsek Krížna - Ostredok som išiel zatiaľ 6x a pradoxne som na Krížnej ešte nikdy nikoho nestretol a na zvyšku hrebeňa spočítam stretnutých ľudí na jednej ruke. Asi som mal zatiaľ šťastie na takéto chvíle. Ale inak zaujímavá hrebeňová klasika s netradičným nástupom. Si toho dosť pochodil v tom roku 2019 :).

Boro

To je ako slepačia polievka na dušu.

Zabka

Pekný článoček o mojom obľúbenom pohorí:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma