Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Erik Baláž: Lesmír bude interaktívny náučný chodník do vrecka

Lenkasyrovatkova

Ešte v jednej veci by som ho konfrontovala - chodník v korunách stromov. Nedávno kritizoval ŠL Tanapu, že taký chodník nemajú, že ho tu postavil súkromný investor (facebook.com/…/221302672834124). A teraz v podcaste hovorí, že vlastne aj v Bavorskom lese to postavil súkromník a že NP to nestálo žiadne financie. Neviem, v čom je to teda iné od Chodníka v korunách stromov? Pokiaľ viem, tak Správa PIENAPu je z Chodníka celkom nadšená, robia tam sprevádzania, asi pomáhali aj pri tabuliach. To, že sa do toho nezapojil TANAP je vec druhá...Všeobecne to vyzerá tak, že štátni ochranári sú spokojní, ak sa návštevníci koncentrujú v nejakom "lunaparku" na periférii NP a v samotnom národnom parku nech radšej nezavadzajú. V tom teda viac fandím Erikovi, lebo on chce ľudí naozaj vytiahnuť do skutočnej prírody, ako jeden z mála ochranárov (a aj lesníkov..)

Lenkasyrovatkova

Ďakujem za rozhovor, vidno, že Erik si stále nedoštudoval problematiku sprevádzania v horách (palec hore za to, že už vie o vodcoch), no horskí sprievodcovia mu unikajú. Asi stále žije len zákonom o ochrane prírody. Hádam sa raz dostane aj napr. k zákonu o hzs, lebo problematika národných parkov je naozaj široká.
Škoda, že sa nedajú klásť otázky Vašim hosťom - zaujímalo by ma, či by si okrem virtuálnych chodníkov vedel predstaviť sprístupnenie nových chodníkov? ani by nemuselo ísť o výstavbu, skôr sprístupnenie existujúcich - či už zrušených alebo ochranných/poľovníckych. A či sa o to už niekedy pokúšal?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov