Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub pod Rejchardom

Diskusná téma K článku: Zrub pod Rejchardom

Pri prechode severnou časťou Štiavnických vrchov som narazil na zaujímavý objekt. Oblasť vrcholu Rejchard v katastri obce Kozelník je niečo neskutočné. Rozsiahly otvorený priestor so solitérnymi dubmi matuzalemského veku a obrích rozmerov. Po zdolaní trávnatého a kosením asi obhospodarovaného plochého vrcholu som chcel venovať posledný pohľad miestu, čo ma tak chytilo za srdce. Zachytím tak kúsok od prejdenej trasy stavbičku, čo mi pri kráčaní smerom k sedlu Kráľov stôl zostala skrytá. Na pomery miesta je umiestnená v malej húštine. Neodolám a vraciam sa.

Pavel Forgáč

V zrube som sa zastavil 21.5.2023. Ako píše Daulagiri o stavbu sa niekto začal starať. Pridal aj návštevnú knihu pre tulákov.Dnu je čisto a upratané. Spodná pričňa s matracom je použiteľná vrch nie. No v pohode sa dá prespať aj na zemi. Dnu je mnoho drobností sekera, nejaké konzervy, hrnce, čaj, mapa, a podobne. Najviac ma pobavila vlajka konfederácie na zadnej stene. Takže ak ste unionista alebo otrok na plantáži, tak s nocľahom nepočítajte. Dnu bolo nachystane aj drevo. Piecka tu nie je ale je tu malý gril, ktorý sa dá vonku použiť ako zabezpečené ohnisko. Inak super chatka a tie krásne duby v okolí sú ozaj top. Škoda že mi tu nevydalo prespať. Niekedy sem budem musieť ešte zbehnúť. Vyzerá že sem veľa ľudí nechodí.

Daulagiri

Martin, september mi moc nevyšiel, ale teraz v októbri som si to vynahradil. Mal som aj viac voľna a bolo tiptop počko, pochodil som dosť.
Táto planina s dubmi sa mi veľmi páčila, prídem sem ešte v lepšom svetle snáď niekedy.

Baranček

Bolo to už dávnejšie,ale stálo to za to.Z vlaku som vystúpil v Kozelníku a po zelenej som vyšiel na planinku Rejchard a aj zrub som si odfotil cestou do Sklených Teplíc

Matobee

Maťo sledujem, že si pekne pochodil v októbri, ale ani sa nečudujem, počasie skutočne prialo celý mesiac.
Tiež som nakukol do tohto zrubu pred rokom v septembri. Fajn miestečko, dali by sa tu zažiť pekné chvíle.
Lúka s dubmi naokolo je pre mňa jedno z top miest v Štiavnickom pohorí.

Daulagiri

Prechádzal som okolo 26.10.2022 a nakukol som dnu, zrub je stále voľne prístupný.
Niekto to tam však zveľadil, na posteli bol matrac a vo vnútri množstvo drobností, napr. jedlo, poličky, tuším aj hrniec, malý hasiaci prístroj atď.
Inak okolie s dubmi je ozaj úchvatné.

Daulagiri

Túto trasu cez Rejchard mám už dlhšie vyhliadnutú aj kvôli tým dubom, snáď mi to čoskoro vyjde. Vďaka za tip.

Ade.e

Dobre vediet. Mozno posluzi, ked budem chciet niekedy koncit vo Zvolene.

Matobee

Pekný zrubík, zíde sa. Presne touto trasou som mal v pláne tento týžden ísť. Nakoniec som išiel inam. Ktovie, či by som si ho všimol. :-)

Boro

Pánabeka, bohvie koľko je ešte ukrytých takýchto krásnych a zabudnutých a tým i zároveň chátrajúcich stavieb, ktoré by naozaj mohli veľmi pomôcť v čase núdze, ale aj inokedy. Paráda, naozaj paráda.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma