Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Dolného Zemplína na Spiš 1

Diskusná téma K článku: Z Dolného Zemplína na Spiš 1

Na hrebeňovku Slanských vrchov sa chystám hádam 4 roky. Vždy však prišlo niečo, čo mi znemožnilo sem vyraziť na túru. Tento rok som si však oblasť zaradil medzi prioritné, a tak som len čakal na niekoľko dní dobrého počasia, aby som mohol vyraziť. Vždy keď som mal voľný čas sa však pokazilo počasie a na Slanské vrchy prišiel rad až koncom mája.

Peter Dortner

Dik za pekny clanok!
Ja byvam nedaleko sl. vrchov. Mna neuveritelne tesi ze tam nie je medvedia pliaga. Co by som za to dal ist do krasnych zmiesanych lesov na polane rudohori atd.
Az do placu mi ide ze sa tam neda ist😪😓😤
Milujem velke lesy nadovsetko. Zial ostali len juzna cast malych karpat, juzna cast slanskych vrchov, zahorie a lesy rozhladna pri velatoch.
Ostatne lesy sa stali vdaka medvedom No-Go-zona😡
Vsade indej, v cesku polsku rakusku nemecku maju velke lesy bez medvedov len slovaci robia furt vsetko naopak. Pred par rokmi som emigroval, kvoli medvedom. Nechcem zit v krajine ktora je taka chira ze si pestuje medvediu pliagu. O tyzden idem do slanskych vrchov do lesov.😀

Martin knor

Pekna tura. Juh som siel pred mnohymi rokmi +- po vtedajsej cervenej (som si takmer isty, ze cez Velaty som nesiel). Bolo to zaciatkom maja a v lesoch ma nahanali neskutocne roje komarov, zatial co na lukach boli flotily much. Najhorsie to bolo okolo Bysty. Takze mozno si mal stastie, ze Ti prsalo :-).

Za Slancom som zabludil na tej istej zvaznici ako Ty. Asi sa to stava viacerym turistom.

Pred casom som nedaleko Dubnika stanoval s krpcom (vtedy bol este nizsi odo mna). A to hvizdanie vetra na vysielaci ma budilo celu noc :-?.

Pavel Forgáč

ade.e - tak to si mal asi šťastie. Ja som bol na slanci zatiaľ 2x a vždy bola tá búda zamknutá. Ako som písal ten grimov laz nič moc.

Ade.e

Uz som siel tu trasu, ale spal som nakooniec v tej spravcovskej bude. Na prekvapenie bola volne pristupna. Ako druha moznost bol ten pristresok s vyhladom. Ten druhy pristresok pri razcestniku je onicom.
To na Grimovom laze je z nudze cnost...

Pavel Forgáč

No konečne mám prístup k môjmu archívu fotiek tak pridávam fotky tých prístreškov pod hradom a na grimovom laze. Ten prvý väčší prístrešok pod hradom je tam 2x. Jeden je pri odbočke k hradu a druhý už tesne pod hradom. Ten druhý som nefotil ale má aj drevenú podlahu. Prístrešok na grimovom laze nie je nič moc. Chcelo by to tam urobiť aspoň nejaké prične. Pred dažďom by však ochránil.

Pavel Forgáč

Ade.e- mám fotky tuším všetkých tých prístreškov len ich mám na disku a ten je doma. Ale keď budem mať k nim prístup tak ich sem nahodím. Najkrajší je asi prístrešok neďaleko toho jazierka čo popri ňom ide červená TZT. Chystám sa aj na opis viacerých búd a prístreškov ktoré som už stihol nafotiť kade tade len akosi sa k tomu neviem dostať. Ale nájdem si čas v blízkej dobe.

Matobee

Pavel zobral si to pekne od piky. Pekné fotky a zaujímavé zážitky ako tradične pri tebe. S tým kaprom a popíjajúcimi východniarmi som sa dobre zasmial.

Slanské vrchy by som tento rok aj ja rád navštívil, tak sa snáď podarí. Tiež ich zo 2 roky odkladám.

Peter61

k básnickej otázke v 2. odseku
"Neviem. či bude rozumné ísť na túru deň po očkovaní, ale však snáď to nejako zvládnem."

Nuž, keby tam bola "Náročnosť 2" , tak napíšem, že to bola blbosť na kvadrát.
Je tam "Náročnosť 4", takže nemám poruke vhodnú formuláciu.

Boro

A to čo si komu vyviedol, keď si robil také denné štreky ? To robím na bicykli a nie peši. Si skrátka borec.

Ade.e

Fajny clanok z fajn tury.
Rychlo som ho precital, lebo som uz hladny po niecom 2-3dnovom, co by som siel.
Oblast, okrem juhu, je mi znama. A i na ten juh by som zavital, kebyze sa chcem ist skvarit alebo pre zmenu nehlasia dazd.
Nedavno som uz uz by som siel cez hrad Slanec, tak som bol zvedavy, kde si spal. Fotky pristreskov na hrade nemas? Planujem tam prespat. Nasiel som fotky len jedneho, ale ak je ich viac, tak potesi o nich vediet.
A tiez dobre vediet, ze ta buda nad vyhybnou uz je passe.
A zaujalo ma aj to, ze je pristresok na Grimovom laze. Tiez by si mohol dat fotku do mapy. Alebo aspon tu.
Som zvedavy na dalsi postup. Predpokladam, cez Presov ale dalej je to bud cez Cergov do Levocskych alebo na juh ku Kysaku alebo "rovno" a neznacene. :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov