Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Termo Progress Seamless

Diskusná téma K článku: Termo Progress Seamless

V dnešnej dobe je ponuka na trhu s outdoorovým vybavením už dosť široká a niekedy môže byť značný problém vybrať si konkrétny produkt, ktorý bude vyhovovať po všetkých stránkach. Vybrať si funkčné spodné prádlo môže byť ešte väčší problém, pretože v obchodoch nájdete veľmi širokú škálu. Od zimných cez letné, prvá či druhá vrstva, hrejivé, chladivé. V dnešnom teste napíšem niečo o tričku s krátkymi rukávmi českej firmy Progress, ktorý spadá do samostatnej kategórie „Seamless“.

Bobo7

no tak to sa nehnevaj, ale ked uz o niecom takom pisem, tak si o tom nieco zistim, nie? ...a kedze si o tom doteraz nepocul, tak tu prosim ta nerozpravaj co sa povazuje za standard ;) ...taketo pradlo a slovicko "seamless" sa vyskytuje u viacerych vyrobcov uz par rokov a nikde to neznamena "totalne bezsvovy" .... nabuduce si o tom prosim ta nieco zisti :)

Ftakopysk

Nuz...tricko som nemal naopak, to sa bat nemusis. Len na jednej fotke je odfoteny aj spodny vnutorny lem, aby bolo vidno, ze su tam tie informacie :)

No a co sa tyka toho, co znamena "seamless", tak je to diskutabilne. Doteraz som o niecom takom nepocul a preto si myslim, ze sa neda povazovat za standard, co ma "seamless" znamenat. Pre mna to znamena "bezsvy" a beriem to cisto ako marketing a "pridanu hodnotu", aby sa dala ospravedlnit ta cena.

Bobo7

jeeeminee....tu zas niekto nepochopil co to vobec to "seamless" znamena :))) .....prva vec co ma zarazila, je, ze na fotke ma ten dotycny podla mna to pradlo naruby (info byva vzdy na vnutornej strane)....druha vec je ta, ze seamles neznamena, ze to bude utkane vcelku, znamena to, ze pradlo sa sklada z roznych funkcnych panelov a casti, ktore su inak tkane a maju ine vlastnosti...za normalnych okolnosti by tieto panely boli prisite (vsite), touto technologiou tkania su vsak spojene jednoliato, svy su iba na rukavoch....nie je tam menej svov ako na normalnom pradle, je ich taky isty pocet, ale pradlo je neporovnatelne "funkcnejsie" vdaka roznemu druhu tkania v rozne namahanych castiach...

Otasek

Mne to napriklad vadi...ale zalezi od znacky...napr. na Crafte ma svy rezu..preto ho ani nenosim...teraz mam Millet a som maximalne spokojny..

Bacaardi

ak su svy ploche (co uz byvaju skoro vsade na kazdom termotricku) tak problem s tym podla mna nema nikto.

MisoZA

mna by zaujamlo ci niekto z vas ma problem ked su na tricku švy

Fero

brrrr plasty ... a este k tomu za taku cenu

Bacaardi

vazeni, ta cena je TRAGICKA. ked trosku clovek prihodi, moze mat devold, icebreaker (na zimu). za mensiu cenu si mozem kupit coolmaxove tricko, od kopy inych firiem. nehovoriac o tom, ze napr millet carline light tricko s kratkym rukavom (aj dobre vyzera, aj by malo byt kvalitne) stoji cca 1000 sk! nehovorim, ze firma progress ma zle veci. ale toto je presne take, ako keby si clovek kupil octaviu za milion, ked moze mat AUDI za 700 000. (orientacne:-)

Romozo

Tento kus od Progressu vyzerá, tak ako všetky ich novinky, fakt dobre. Osobne však mám pocit, že to s tými cenami začínajú preháňať (môj osobný názor). Ja využívam výhradne ich kolekciu BASIC, s ktorou som pri vysokej záťaži nadmieru spokojný. Je to síce už klasika a po estetickej stránke to nie je asi výstavný kus, ale keďže je to spodné prádlo, tak ma to až tak netrápi. Dôležité je, že stále plní svoju základnú funkciu.
Je pravda, že ich novšie veci vyzerajú naozaj dobre, ale sú aj drahšie, takže je na každom, koľko sa rozhodne do toho zainvestovať a pre čo sa nakoniec rozhodne.
Posledné dva roky nakupujem veci od firmy SUZAN z Brna. Cenovo sú asi bezkonkurenčne najlacnejší (pri kolekciach PROGRESS BASIC a SUZAN SUPREX sú aj stokorunové rozdiely, ale použitý materiál a spôsob pletenia je totožný), naviac je tam možnosť kombinácie farieb, prípadne materiálu na objednávku. Mne najviac vyhovuje možnosť úpravy dĺžky rukávou, lebo mám „šimpanzie ruky“, takže pri dhorukávových veciach mávam problémy.
Každý má asi svoju obľúbenú značku, takže viacerí asi nebudú s mojím názorom súhlasiť, prípadne budú argumentovať rôznymi údajmi. Pre mňa je dôležité, ako sa v danom oblečení cítim, a nie či to mám od svetoznámej firmy alebo od firmy sídliacej v nejakej malej prevádzkarni.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov