Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ľubochnianska a Blatná dolina - okruh zo Smrekovice

Matobee

Martin díky.
Tiež som špekuloval ako sa tam dostať. Najskôr som chcel ísť na dva dni Ľubochnianskou dolinou smerom k Borišovu. Ale napadla ma takáto celkom vhodná možnosť.

Martin knor

Do tychto oblasti som sa chcel na jesen vybrat zdola ale pozeram, ze zhora to bude jednoduchsie. Pekna prechadzka.

Svatopluk Štěpánek

Matobee, ten výstup sis teda pekne užil. A máš pravdu - žihlava bola vyššia ako ja, také hádam 2 metre.

Matobee

Svätopluk máš teda v merku celú dolinu. Ja som ju komplet neprešiel nikdy. Sú tam nejaké pekné horárne a vtedy dávno boli určite ešte krajšie a zaujímavejšie.
Do Rakova som sa dostal zvážnicami, ale veru a bohužial som šliapal hore na Kľak. Nie je to najlepšiu nápad hlavne v lete, keď je rastlistvo nad hlavu a "chodník" niekde pod ním. Ale určite to bolo zaujímavé a poriadne strmé.

PaliT v tých rokoch si bol priekopník MTB, keď si zvolil takú akčnú trasu. Nie je to asi veľmi frekventovaný úsek s nádychom divočiny.

PaliT

Pripomenulo mi to rok 1992, kedy som časť tejto trasy prešiel na bicykli: Likavka - Smrekovica – po žltej do Ľubochnianskej doliny - Švošov - Komjatná - Likavka.

Začiatok žltej veľmi zjazdný nebol, urobilo to na mňa dojem, riadna divočina.

Svatopluk Štěpánek

Pred rokmi a rokmi som šiel z Ľubochne na Močidlo a potom do L. Revúcej, Nižnej a skončil v Donovaloch. A tá dolina nebola otupná, lialo, z hory sa parilo a bolo tam veľa zaujímavých stavieb.
Matobee, hádam, že ste šli Kľak - Raková, Raková - Kľak si ani neviem predstaviť.

Matobee

Daulagiri ďakujem. Určite si niekedy doplníš aj Ľubochniansku dolinu a nejaké zaujímavé miesta v jej blízkosti. Páčili sa mi najmä pohľady na viaceré dominanty pohoria z rôznych záhybov doliny. Bol som v nej vlastne už 4 krát. Neopakovateľný je aj usek Kľak - Rakovo a veľmi pekná trasa je z Močidla na Borišov.

Presne ako píšeš, pocit odhľahlosti je vo VF možné cítiť na viacerých miestach. Tento krát to bolo v stúpaní Blatnou dolinou, keď sme sa rozdelili s cyklistami. A tiež počas rannej výhľadovej balady zo Skalnej Alpy na tie najodľahlejšie končiny.
Zachovalé lesy v slušnej kondícii sú asi najväčší poklad tohto národného parku.

Daulagiri

Peknú trasu si si dal na jeden deň. Priznám sa že Ľubochniansku a Blatnú dolinu som ešte nenavštívil, ale uvažujem o nich. Hrebeňový úsek medzi Čiernym kameňom a Smrekovicou som šiel len asi 2-3 krát no už je to dávno. Musím sa vrátiť všetko si to pripomenúť. Mám tam ešte nejaké resty.
Tá úvodná fotka ČK je vskutku perfektná.

VF má dve výrazné devízy. Je to rozsiahle pohorie a keď je človek niekde v strede má pocit odľahlosti od civilizácie čo napr. v takej MF nehrozí. A za druhé tuná je množstvo nádherných lesov/pralesov čo v iných pohoriach tiež nieje. Preto aj podľa mňa tieto hory patria do top 3 na SK.

Matobee

Tomáš sú to vzácne, tajné, čierne perly Veľkej Fatry.

Janka tak je to s mobilmi. Raz za čas niečo dokumentačné víjde. Snáď sa mi raz bude chcieť aj ťažké fotoapaty nosiť.
Ale zatiaľ vyhrávajú poznávancie výlety a možno čaaom, keď už nebudem toľko vládať, budem viac a kvalitnejšie fotiť fotoaparárom. :-)

Janabilesova

Tiež mám skúsenosť, že mobil občas zelenú trochu neprirodzene zvýrazňuje :-). Ale bezpochyby krásna lokalita a nádherné končiny.

TomXX

Dvorisko, Rumbáre a Perušín sú moje srdcovky, vlastne ako aj celá VF :)

Matobee

Soňa vybehnite keď sa bude dať. Zelená je tiež dobrá. :-)

Sona

Parada, musim ist cim skor do Velkej Fatry.

Matobee

Boro zas si to vystihol. Veľa ľudí má toto pohorie za najobľubenejšie a ani sa im nečudujem, lebo to mám rovnako.

Babima ďakujem. Ja sa vo VF až tak často ako dakedy neobjavujem, kedže mám teraz obdobie návštev mne neznámych končín. Ale keď sa tu vyskytnem, poriadne si to užijem ako tomu bolo aj teraz. Prajem ti aby si svoje obľúbené miesta čoskoro opäť navštívila. :-)

Ľubo, Svätopluk ďakujem vám. Na mobil je to v rámci možností. Ale tú zelenú niekedy až neprirodzene zvýrazňuje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov