Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Podkonické Pleše, Kalište, Kečka a Kozí chrbát

Martin knor

Tuto zimu som sa presiel na snezniciach po lucnatom kopceku nad Mostenicou (tusim sa to vola Vlacuhovo) a spekuloval som, ze by som mozno stihol aj Vysoku. Ale nevyslo mi to. Snad nabuduce.

Daulagiri

Túto oblasť som už pár krát navštívil. Minulý rok v máji sme sa túlali cez Pleše (ale hrebeňom) na Kalište a tento rok na jar som šiel cez Kečku atď. Je to príjemný nenáročný terén a pekný kraj, vďaka blízkosti Donovál zrejme aj navštevovaný.
Kalište sa aj mne páčilo, boli sme tam podvečer sami, v útulni pod Kečkou som ešte nespal. Kozí chrbát je krásny vyhliadkový vrchol. A čo dodať ku Korytnici, ach jaj obrovská škoda. My Slováci stále ešte nevieme využívať potenciál našej krajiny.
Inak mal si super počasie, sen každého turistu na jeseň.

Boro

No veru pekne. Túto trasu som nešiel, iba od Hiadel.sedla do Korytnice. Korytnice, také krásne kúpele s bohatou minulosťou sme dokázali zničiť za pár rokov.Je to obrovská hanba.

Matobee

Heňo zavítal si do môjho domovského regiónu. Počasie ti vyšlo super. Páčia sa mi fotky z Kalištia a tiež fotka s hmlou a útulňou spod Kečky. Tá hmlička tam je super. Skvelá trasa.
V stavbe na vrchole Vysokej – Plešiach som sa veru veľa krát skrýval pred dažďom, búrkou. Niekedy som na toto obľúbené miesto chodil takmer každý mesiac.

Zaujímavá bola pre mňa informácia o prechádzajúcich čučoriedkároch, keď si ich tak nazval. Lebo v okolí Plešov neviem, že by niekde boli čučoriedky. Iba nad Príslopom, na Kaliští, Vlačuhove. Tak možno išli z ďalej.
V chate patriacej múzeu SNP na Kaliští som strávil pár gulášov a Silvestrov. Na terase sa dá ako spomínaš vhodne schovať.

Napadlo ma aj, že niektorí z „podivínov“ čo si stretol na po našom Močaroch (Močiaroch), a nad útulňou nebol môj známy. Motá sa týmito končinami takmer každú nedeľu, len chodí zo psom a to nespomínaš.

Či trasu SNP niekedy dáš alebo nedáš myslím nie je dôležité. Poznáš Slovensko oveľa, oveľa lepšie a videl si toho určite viac ako keby prejdeš len“ jednu čiaru“ po krajine. Mňa by možno lákala tiež, keby bola stále neznáma, ale keď je už dokonca v reklame na mobilného operátora, ako som žasol pred pár dňami pred TV. To mi už veľmi nepasuje.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma