Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pozdĺž schengenskej hranice (SK/UA) za týždeň

Diskusná téma K článku: Pozdĺž schengenskej hranice (SK/UA) za týždeň

Po dvoch minuloročných prechodoch, z Hosťoviec do Orlova a z Kriváňa na Kriváň, ostal v mojej hlave dosiaľ nezrealizovaný plán prechodu najvýchodnejšej časti našej krajiny. Keďže človeka lákajú málo navštevované kúty Slovenska, na prvú polovicu júna som sa vydal bližšie k našim susedom, kde som mal v pláne prejsť pozdĺž slovensko–ukrajinskej hranice asi 160 km.

Martin knor

Pekne putovanie, ale trasa sa zobrazuje iba od Uble.

Bol som v tychto koncinach uz zopar krat, ale o rok sa tam chcem vybrat zas. Obycajne som nechodieval presne po hranici, vyberal som si atraktivne miesta opodial. Ale ked som obehaval najvyssie vrcholy, tak som sa pozrel aj na Kosmatec. Siel som asi par metrov za hlasicmi a tak ma po pol hodine prisli pohraniciari so samopalmi a psom vyzdvihnut a vratili ma spat do Uble :-(. Dalsi den ma kontrolovali aj na asfaltke do Petroviec, preto som sa nasledujuci rok radsej dopredu ohlasil. A hoci ma pohraniciari nedaleko Vetrovej skaly kontrolovali, dali mi pokoj.

Ono tie kontroly a nalada na hranici dost suvisia s momentalnou situaciou. Ked tam v zime chytia privela migrantov, tak su pohraniciari trochu viac nabudeni a chvilu trva, kym sa to upokoji. Aspon taky bol moj pocit.

Daulagiri

Koncom mája tohto roku som v Novej Sedlici začínal svoj trip hrebeňom Bukovských vrchov. Už cestou autobusom zo Stakčína ma tento kraj zaujal pri pohľade z okna. Malo to tam zvláštnu atmosféru pre mňa stredoslováka. Neviem sa dočkať kedy sa tam zas zatúlam.

Naozaj veľmi zaujímavé putovanie hraničnou oblasťou, nielen kráčanie krajinou, ale aj rozhovory s miestnymi človeka obohatia, super!

Sona

Velmi pekna tulacka. V Ulicskom Krivom sme onehda stravili tyzden aj s detmi, okolie je naozaj pekne. Restika v Novej Sedlici bola najlepsia siroko daleko.

Nedavno som sa tiez motala okolim Latorice, ak by si chcel niekto precitat:
dennikn.sk/…/?ref=list

Dragomir

Pěkný článek a krásný kraj. Absolvoval jsem severní část trasy pěšky a střední část v maringotce tažené huculským koníkem Janka z Ubly. Až nás tam pustíte, rád si projdu zbytek :-)

Gusto

V dedine Inovce je malebný drevený kostolík na kopci nad dedinou, odkiaľ sú pekné výhľady na okolie. Odporúčam navštíviť

Miroslav Svitek

Boro, ja som to pred cca 15 rokmi absolvoval aj s manželkou a tvrdo po hranici. Je to popísané na Hikingu.
Ten starosta z Petroviec sa vidím drží pri kormidle stále. Aj my sme u neho spali na OcÚ a utiekli z nerovného alkoholického súboja v krčme.
Nás Ukrajinci násilím zadržali na našom území a strávili sme dve hodiny čakaním na našu hliadku, hoci sme boli dopredu avizovaní. Tak aspoň to sa zmenilo a pribuli kamery a Sheengenská hranica.Ak pandémia dá, tak v polovici septembra dôjdeme GSB z Nowa Wies do Wolosatu a potom dolu do Novej Sedlice. Tej útulne je škoda.

Zivan

Martin, dávam palec hore. Naozaj perfektný, výborne premyslený trip, temer neznámymi končinami. Asi si teraz viacerých nakopol objavovať tieto končiny.
Prešiel som síce len časť trasy tvojho putovania (N.Sedlica - Ubľa) a potom som išiel aj ďalej po červenej na Ukrajinu a môžem potvrdiť, že je to kraj s jedinečnou prírodou.

Tomka

Pekný článok, pekné putovanie veľmi zaujímavým krajom.
S partiou botanikov sme sa už dvakrát motali nad Zbojom a Novou Sedlicou po Sk-U hranici. Niektorým kvietkom sa totiž darí práve na hranici. Vždy sme sa ohlásili pohraničiarom a musím povedať, že máme len dobré skúsenosti. Poradili najlepší prístup a dali praktické rady.
Hlavne upozorňovali, že pokiaľ nechceme stráviť tri dni dovolenky v ukrajinskej base, nemáme za žiadnych okolností prekročiť hranicu.:)

Boro

Tak teda Martin, toto tu ešte nebolo. Je to naozaj perfektné putovanie krajinou, ktorú asi len málokto pozná. Ja teda vôbec. No a tie stretánky so starostami obcí a pod.- to je paráda. Potvrdzuješ, že všade sa nájde niečo zaujímavé a pekné. Dík.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma