Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma vysoka male karpaty

Diskusná téma vysoka male karpaty

dobry den,vcera som bol po dlhsej dobe opat na vysokej.po prijazde na vyvrat som sa nestacil cudovat.pri ceste vsade natlcene drevene tabulky ,zakaz parkovat.tak som to dal hore k horarni.potom dalsie prekvapenie.chodnik vzdy zacinal pri brane k byvalemu palfiovskemu "zamocku".no teraz pan zbohatlik z penty ,nebudem komentovat aky hnus tam vybudoval,sa rohodol ,ze zrusi stary turisticky chodnik,ved mu nemozu turisti chodit vedla vstupnej brany a pozerat z kopca do dvora,ze??tak vyznacil novy chodnik ,do lesa natlkol dalsie vyhrazne tabulky,ze musite dodrziavat vyznacenu modru trasu.....neskutocne,co si tyto smradi mozu dovolit.nestaci ,ze zaprasil pozem hnusom,ale este si narokuje na okolie ,co mu nepatri /a to nehovorim o kamerach,co monitoruju cele okolie,vstupy do lesa,cesty/ .meni znacenie chodnikov.a uz nehovorim,o stavebnom odpade v potoku a na okoli.....kto mu toto dovolil a toleruje???statne lesy mlcia,stavebny urad tiez a o zivotnom nehovorim.pride cas,ked to tam cele uzavrie a clovek sa tam uz nedostane.hura.

Martin63

Pre prípad, že by obmedzenie nevyplývalo z umiestenia v CHKO, upozorňujem tiež na platnosť § 23 Zákona o cestnej premávke, podľa ktorého ".... pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy..."

Takže keď niekoho nehnevate a policajti sú ochotní sa jeho podnetom zapodievať, môže nastať problém. Napr. aj v bežnej podhorskej obci bez parkoviska....

Roman111

mozno na upresnenie.kraj cesty nie je lesny porast,cize parkovanie nie je zakazane,ak auto neprekaza .zakazove tabulky/polmetra vysoke,drevene/ na krajnici cesty je iba buzeracia,svojvola pana z penty.tak isto v statnom lese,trevene tabulky ohladom modreho chodnika.....nabuduce pojdem sam,bez rodiny a nahadzem mu ich cez ten 3m plot.a ked sa to parkrat zopakuje ,prestane.

Martin knor

Pali, to ta cesta od razcestia na Vyvrat je akoze lesna? Nie je to nahodou verejna komunikacia? Za Vyvratom dalej je lesna, tomu rozumiem. Ale po Vyvrat? A na konci verejnej komunikacie parkovanie zakazane nie je.

PaliT

Na lesnej ceste v CHKO sa nemôže parkovať, ak tam nie je vyznačené parkovisko. To platí už dlhé roky, ale až po nápore počas corony to začali využívať. Podobná lokalita je Zabité, tam tiež začali pokutovať. Vývrat je z tohto pohľadu tabu.
543/2002 Z.z.

– zakázaný je vjazd a státie na všetkých lesných a poľných komunikáciách, ako aj vjazd mimo nich /na poľnohospodárske a lesné pozemky/ aj keď tam nie je dopravná značka vyznačujúca tento zákaz.
– vjazd a státie s motorovým vozidlom, motorovou trojkolkou, motorovou štvorkolkou, snežným skútrom alebo záprahovým vozidlom, najmä vozom, kočom alebo saňami na území Chránenej krajinnej oblasti, kde platí druhý stupeň ochrany prírody a krajiny, na pozemky za hranicami zastavaného územia obce je možný len na miestne komunikácie, verejné komunikácie /diaľnice a cesty I,II a III triedy/ a parkoviská.

Ale nechápem ten chodník, ten vždy viedol pozemkom vo vlastníctve SR, nejaká gorila nemá právo požadovať, aby sa prekladal kvôli tej jeho haciende. Vyzývam turistov, aby na protest chodili čo najbližšie pri tom jeho plote.

Lubo

Ad preložená turistická trasa:
Keďže ide o 2. stupeň ochrany (CHKO mimo MCHÚ), tak platí na lesných pozemkoch voľný pohyb. To znamená, že turista môže ísť kadiaľ chce. Bez ohľadu na to, kto je vlastníkom.

Adina

Donedávna parkovať na týchto miestach nebol problém. Teraz je zákaz vjazdu do zákazu vjazdu. Je to choré.
Majiteľ veľmi dobre vie, prečo tam má kamery na každom kroku.

Kdesi som počula (čítala?), že majiteľ dal obnoviť prístupovú cestu od Vývrate. No bodaj by nedal, keď tam má haciendu.

Presmerovaná TZ ? Nuž, kto pozná pôvodnú, asi nebude robiť obchádzku.

Na jeseň, keď som tam bola prebiehala úprava terénu pre stavbu ďalšieho domu vedľa pôvodnej horárne.

Martin knor

Vlado, je tam riadna cesta bez akehokolvek zakazu, takze jazdit autom sa tam moze podobne ako sa moze jazdit autom na Strbske Pleso. Je pravda, ze tam nie je parkovisko. Zacina tam vsak turisticky chodnik a v takychto miestach je v civilizovanych krajinach zvykom spravit aspon malicke parkovisko, aby auta nestali na kraji cesty. Zakaz statia tam nie je.

V.v.l.a.a.d.o.o

V druhom stupni ochrany je zakázané jazdiť a stáť s motorovým vozidlom. Vývrat je ďaleko vo vnútri CHko, takže zrejme je tam zákaz parkovania oprávnený.

Pokiaľ ide o značený chodník, ten nemá žiadnu právnu ochranu a pokiaľ si pamätám, zriaďuje sa aj s ohľadom na súhlas vlastníkov pozemkov. Nemyslím, že by takáto drobná úprava bola turistom nejako na obtiaž, to máme v Malých Karpatoch väčšie obchádzky.

Neviem o tom, že by komunikácia Vývrat - Hubalova, ktorá vedie okolo vstupnej brány, bola pre peších, či cyklistov uzavretá. Je to tak?

O estetickej hodnote plota, či objektov za ním môžeme síce diskutovať ale pokladám to za zbytočné.

Stavebný odpad v potoku je zrejme potrebné riešiť podľa paragrafu 15 zákona o odpadoch. Keďže ani štátne lesy ani stavebný úrad ani životné (aj keď nie je mi jasné, čo životné) nie sú v tomto spomenuté, je zrejme v poriadku ak mlčia.

Opossum

ja som pri poslednej navsteve rozmyslal, kedy tam uz daju zakaz parkovania a ci sa pokusia trvat na presmerovani turistov. Tak uz sa stalo. Dakujem za podelenie sa s info.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum