Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pomedzím Kysúc a Oravy v období sucha

Matobee

Martin no to bol taký trošku výnimočný počin, lebo som mal pred sebou veľa km a málo vody. Ale okolo 6 hodiny chodím tradične.

Leto je veru krátke a ešte tento rok bez jari detto. Ale tipujem, že bude veľmi pekná jeseň a tá na Kysuciach tiež nemusí byť najhoršia. Verím, že cez najbližšie mesiace vyrazíš na sever. :-)

Martin knor

Uf, ze: "nieco po 4. hodine sliapem dalej". Tak to je skoro aj na mna :-D .

Tiez som planoval zopar navstev Kysuc na toto leto, ale akosi mi to nevyslo. Volajako maju tie letne mesiace malo dni.

Matobee

Janka osada Michalcovci určite stojí za návštevu z toho čo prezentuje odkaz aj tvoja nedávna návšteva. Ďakujeme za vhodný tip.

Janabilesova

Do diskusie k clanku o Bryzgalkach som doplnila tip na zaujimave drevenicky - osada Michalcovci - pri trase žltej značky medzi Vojenným a Novou Bystricou.

Matobee

Daulagiri som rád, že sa ti článok páčil. No s tým vstávaním to nie vždy výjde. Tento víkend v Stolických vrchoch som netradične dlho spal do 6 00 a ešte by som spal. Ale tak dosť často vstanem aj skôr.
Hlavne si to treba užiť každý ako sa mu páči.

No ja inak tiež v podstate dosť málo pijem. Tak max 2 litre. V zime aj menej. Len tento krát mi aj to málo chýbalo. :-)

Myslím, už že raz určite vyrazíš na vyhliadnuté miesta na severe republiky

Daulagiri

Tak som si našiel konečne čas na tento článoček. Veľmi príjemné putovanie, ktoré mi v niektorých veciach pripomína "môj štýl", akurát to skoré vstávanie musím zlepšiť :-)

S trasy som šiel len od Káčerovcov po sedlo pod Okrúhlicou, fakt pekné lúky a pohľady na MF. Zvyšnú oblasť nepoznám, ale chystám sa niekedy v budúcnosti, hlavne okolie Rycierovej hory mám dlhšie vo výhľade. Vďaka za podelenie sa zo zážitkami a rôznymi užitočnými tipmi.
S vodou som už tiež zažil nejaké patálie, aj keď ja všeobecne veľmi málo pijem čo však tiež nieje dobre. Pamätám že minulú jeseň som počas 2 dní v Tatrách vypil možno len niečo vyše 3 litre, musel som šetriť, keďže ju nebolo kde doplniť.

Inak fakt krásna oblasť toto, Brýzgalky sú neznámy klenot.

Matobee

Soňa ďakujem. Veru sme to podcenili obaja v tomto regióne. Nabudúce budeme múdrejší.

Veľmi peknú trasu a zaujímavú si šla. Tá architektúra v Hrčave - jedna nádhera. Díky za skvelý tip do budúcna. :-)

Matobee

Boro skvele tam bolo. Krásy Oravy a Kysúc určite dobre poznáš. :-)

Janka ďakujem. Pohľady návštevníkov na domáce končiny bývajú zaujímavé.
Počul som o ťažbe na Kysuciach všelijaké zvesti, ale z toho čo som na trase videl to nebolo až také hrozné. Alebo som len zvyknutý z NT na drsnejšie pohľady. Jedine Skaličná dolina na záver nevyzerala najlepšie.
Babička by mi určite vodu dala. Ale kúsok som čítal z nej pohladu a reakcie, že nebola nadšená, preto som to nechal tak. A hlavne nebolo to zas až také kritické.
Každopádne bola to pre mňa veľmi vydarená túra a teším sa na ďaľšiu návštevu Kysúc

Janabilesova

Opravujem sa, samozrejme na zábere pri schádzaní z Brýzgaliek je kostolík Novej Bystrice - aby som niekoho nebodaj nepomýlila :-).

Janabilesova

Zaujímavé putovanie, čiastočne známymi miestami, vždy si rád človek prečíta pohľad iných ľudí, ktorí známe miesta navštívia. Aj na Tvojich záberoch vidieť, že nad Starou Bystricou, bohužiaľ, pribudli výruby. Videli sme ich aj priamo z bystrickej cyklotrasy. To, že prebiehajúcu ťažbu nebolo v minulosti až tak vidieť, už dávno neplatí. Ale stále sa aj na tejto trase dajú nájsť divoké miesta. Odhadujem, že babička by Ti ochotne vodu dala a nemal by si také patálie. Prameň U Lacha je doplnený na mape :-).

Boro

Krásna trasa, krásne fotky, čo viac si želať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma