Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Krupiny do Vyhní cez Kozelník 1

Diskusná téma K článku: Z Krupiny do Vyhní cez Kozelník 1

Prakticky všetky dlhšie túry, čo som absolvoval v Štiavnických vrchoch, začínali, končili, prípadne prechádzali ich srdcom, samotnou Banskou Štiavnicou. Tak teraz si plánujem niečo iné. Trasu, ktorá ju obchádza širokým oblúkom. Nezanedbateľnú rolu hrá aj jej priebeh. Prechádza cez oblasti, ktoré z veľkej časti ešte nepoznám. Bude to chôdza na ťažko, s dvomi nocľahmi v exteriéri.

Martin knor

Trasu po sedlo pod Skalkou poznam, zvacsa som ju siel tohoto roku. To klesanie do Banskeho Studenca som absolvoval dokonca dvakrat. Na jar som siel naopak a aj ked tam znacky nie su, bol som si isty tym, ze idem dobre. Ale v juli som siel Tvojim smerom a uz som si myslel, ze som zabludil. A to som tade siel pred par mesiacmi!
Na jar bolo z Buzalkovho vrchu vidno Sitno, no hoci som liezol k smerovniku za plotom, pomnik som nehladal.

Daulagiri

Veľmi pekná pohodová túra, túto časť Štiavnických nemám pochodenú. Bol som akurát raz v okolí sedla Volárska, vyzeralo to tam zaujímavo a chystám sa na väčší prieskum. Žibritov mám tiež dlhšie vo výhľade.
Jazvec je tajuplné zvieratko, videl som ho dvakrát, ale boli to len sekundy, nemal som možnosť prezrieť si ho dokonalejšie.
Fotky sú krásne, tá úvodná je ozaj reprezentatívna.

Matobee

Vladimír dobre si to vymyslel. Tie Štiavnické vrchy bez Štiavnice v rámci dlhších túr je výzva. Prídu mi ako: všetky cesty (trasy) vedú do Ríma (Štiavnice). :)

Sedlo Volárska sa aj mne páčilo. Je to tam síce kus zarastené, resp. minulý rok bolo, ale sú to príjemné končiny.

Jazvec vystrašil, ale s odstupom času určite hlavne potešil. Podobne som mal šťastie tohto roku v júni. Tiež to trvalo snáď 2 minúty. Bol to veľký pohoďák a kluďas.

P. S. Budem sa opakovať. Titulná fotka sa aj mne veľmi páči.

Ade.e

Ta uvodna fotka je naozaj neskutocna.
Zacinal si, ako som ja koncil trojdnovku, teda do Krupiny cez Stangarigel, ZIbritov a Baansky Studenec.
Aj ja som mal problem od tych Dielov do Zibritova, akurat som Buzalkov vrch neriesil a siel ako prislo, cez nejake cistinky s posedmi, ktore boli monitorovane kamerami(?) a potom lukami, odkial som uvidel Zibritov a az na ceste pred dedinoou som objavil znacku. A to som siel este, ked som nemal navigaciu.
Zibritov sa aj mne pacil, ale ako pozeram, vyzera zanedbane...

Lubo

Titulna fotka je ako z rozpravky :-)

Svatopluk Štěpánek

Dobre vymyslená trasa Krupina - Vyhne.
Na lúkach Rajchard som kedysi dobre poblúdil. Jazveca som tiež videl takto večer, bolo to na Motyčkovej holi vo V. Fatre a už sa stmievalo. Vraj sú to veľmi plaché živočíchy.
Super fotky z Žibritova.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma