Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Plaveckého Podhradia do Lošonca

Diskusná téma K článku: Z Plaveckého Podhradia do Lošonca

V Malých Karpatoch som bol naposledy na vandri pred ôsmimi rokmi. Odvtedy som síce pohorie viackrát navštívil, ale vždy to bolo len na jeden deň. Preto som sa pri plánovaní jesenných potuliek rozhodol, že v septembri rest zmažem a do Malých Karpát vyrazím aspoň na tri dni. Pohorie mám po značkách celé prejdené, preto padlo rozhodnutie, nebudem po nich chodiť, ale využijem hustú sieť neznačených chodníkov, ktoré dodajú putovaniu „objaviteľský punc“. Stačilo sa len pobaliť a mohol som vyraziť!

Martin knor

Ked som si pozeral obrazky, mal som pocit, ze si ich dal z viacerych vyletov. Tak su rozne. Naviac, nevedel som si predstavit trasu, kde by boli po rade za sebou. Az som si pozrel ako si siel. Poriadne si sa tam pomotal :-) .

Elena Šeligová

Pekné fotečky. V Plaveckom Mikuláši sa vyznáš. Spomínanú jaskyňu nepoznám a pod "stredovekým hrádkom" myslíš kostol s cintorínom a opevneným múrom so strielňami?

Dušan Šrenkel

Ďakujem za odpoveď. To je menej než polovičná hmotnosť môjho terajšieho stanu od Zaja :)

Dušan Šrenkel

Musím uznať, perfektný vander aj fotky. Znovu budem motivovaný konečne uskutočniť nejakú túlačku práve v Malých Karpatoch.
Zaujal ma ten stan, čo si mal na vandrovačke. Čo je to za tip, ak smiem vedieť? Prípadne stačí mi vedieť jeho hmotnosť. Značka mi je jasná :)

Tono

Ahojte dakujem za vaše príspevky, Pali Tebe dakujem za postreh ohladom Jelenca/Geldeku. Očakával som, že práve Ti napíšeš. Vďaka... Pozdravujem všetkých!

PaliT

Fantastická túlačka, takéto niečo aj ja rád praktizujem nielen v MK, chválim aj tradične výborné fotky.

Ohľadom Geldeku som počul od chalana z Častej, že oni volajú celý masív Keltek, názov Jelenec je vraj cudzorodým prvkom, ktorý im nanucujú štátni kartografi. Pôvod by mal byť z nemeckého Geld-Eck = peňažný kút, čo vychádza z faktu, že na vrchole mala byť tajná falšovateľská dielňa, kde razili podradné mince (podobne ako na neďalekom vrchu Železník). Keďže podľa dielne nazvali celý kopec, až tak tajná asi nebola.

Názov Jelenec nepozná ani jeden z troch vojenských výskumov Habsburgskej monarchie: maps.arcanum.com/…/?bbox=1920…

Ani vrstva špeciálky z roku 1938 na cmaps ešte Jelenec nezobrazuje: cmaps.gpsteam.eu/index_svk.ht…
Jelenec sa objavuje až keď si tú mapu prepnete na vrstvu 1952_57.

TomXX

Super, ak by som mal ísť na 3 dni do MK, asi by som volil niečo veľmi podobné :)

Boro

Jój, Tóno, nedráždi ma . Parádny vander.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma