Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Naprieč Volovskými vrchmi: Nálepkovo – Jovice

Diskusná téma K článku: Naprieč Volovskými vrchmi: Nálepkovo – Jovice

Na Chate Volovec som minulé leto strávil veľmi príjemný večer. Vládla tam skvelá a pohostinná atmosféra s množstvom výživných rozhovorov s personálom aj s turistami zblízka i zďaleka. Jarná návšteva Volovských vrchov v okolí Gelnice tak isto zanechala vo mne pozitívne dojmy. Po pár mesiacoch som preto zatúžil opäť zájsť do menej známeho pohoria. Zaujímalo ma tu viacero miest, ktoré som sa v okolí vrchu Skalisko rozhodol navštíviť a rozšíriť tak svoje „Volovské obzory“.

Matobee

PaliT ako vraví Lubo kludne môžeš. Poskytnem ti aj pár fotiek, ak tak. Mne sa do toho nechcelo. :-)

Lubo

Nikto zatial nenapisal. Mozes ty, ak mas dostatok info.

PaliT

Pozerám, že v mape nie je nová útulňa v Úhornianskom sedle, nevidím ani žiadny článok o nej. Prečo?

Peter61

Turistovia si v časoch BRSS = CPN spomenuli na detstvo s Merkurom a urobili si čelovku z mydlovej krabyčki.

Martin knor

Peto, teraz to je jednoduche. Ale v tych casoch bola najbeznejsia baterka velka capata krabica do ktorej isla plocha bateria. A tu sa mi veru nechcelo vlacit. Naviac, ked tam podchvilou blbli kontakty a castejsie nesvietila ako svietila.

Martin knor

Volakedy pred mnohymi rokmi som nocoval nedaleko. Stanoval som v lese nad Uhornou. Mal som podobne pocasie, vietor cez hreben prefukoval studene hmly. A ked som si v noci odskocil, nevedel som v lese najst stan. Baterku totiz nenosim. Bolo to dobre divoke.

Matobee

Samkoh no tiež som čakal viac ľudí najmä na chate. Ale zas hrebeňom som nešiel dlhý úsek.

Maťo díky. Avia je tam veru. Tú som mal už vyhliadnutú spred roka.
Snáď sa ti podarí. Nie je to úplne ideálne, čo sa prírody týka, ale Hekerovú a Zlatý stôl sa oplatí navštíviť. Hekerovú si aj ja chcem ešte niekedy lepšie obzrieť, lebo som ju len míňal z obďaleč.
Útulňa je skvelá. Niekedy na jeseň alebo v zime ju určite vyskúšam.

Daulagiri

Veľmi zaujímavý prechod naprieč v podstate opustenou časťou hôr. Tak tam je tá Avia z reklamy z TV :-) Tá nová útulňa vyzerá zaujímavo, super počin.
Tieto končiny ja nepoznám, dlhé roky tu mám vymyslenú trojdňovku cez Skalisko, Hekerovú a Zlatý stôl, ale zatiaľ mi to nevyšlo. Dosť ma mrzí že som tam už nestihol zachovalejšiu prírodu, ale čo už.
Vďaka za článok a sprostredkovanie zážitkov, len tak ďalej.

Samkoh

tiež som sa čudoval, že 17.7.2021 som na SNP-čke medzi Dobšinským vrchom a Súľovou stretol len jedného cyklistu.

Matobee

Tono rozumiem ti. Muselo to byť nádherné napríklad v takých 90. rokoch.
Tak možno aspoň na pivo na chatu ešte zavítaš. :-)

Blizzard tak je ako vravíš. Nejaké staršie lesy okolo Volovca a na severných svahoch Skaliska zostali. Nejaká snaha sa vyvíja. Už či tá tabuľa pomôže, alebo nie a či tam hlucháne prežijú, to nevieme. Každopádne je tam osadená pre zberačov, turistov nech sa nemotajú mimo chodníkov.

Blizzard

Tu cedulu s hluchanmi som tiez videl a je to dobry bullshit. Hluchane potrebuju stare lesy, ked aj spadane stare drevo, nie mlade. Cize to, ze tam rastie mlady les, v ktorom je cedula a stare drevo vytazene, im pomoze asi ako mrtvemu ponozky.

Tono

Priznam sa, kedze som tie lesy zazil krasne, ze ani neviem, ci si chcem pokazit pohladom na tie dnesne rubaniska spomienky... :(

Matobee

Boro ďakujem. Aj mne sa Volovské vrchy páčia stále viac a viac. Tu, viac na východ sú celkom pekne zalesnené.

Máš pravdu je to tak s ľuďmi a odhadom vetra. Myslím, že tieto odhady boli celkom presné, tak na +-10, max. 20 km/h. Bol tam naozaj poriadny vetrisko, až nezvyčajný na leto. Možno to bolo 70 km/h, alebo v nárazoch až 90 km/h. Ale to už nie je podstatné.
Auto bez klímy ťa veru naučí. S rukou z okna preto chodím v lete pravidelne. Je to fajn tip na približné vyskúšanie sily vetra ako vravíš. :-)

MarcelKE súhlasím. Ja sa tam určite vždy rád zastavím. Najbližšie niekedy v zime. Či už na marhuľovicu, alebo skvelú vodu z prameňa.

MarcelKE

Chata Volovec je jedna kultova chata, povinna zastavka pri prechode touto castou pohoria. Dobre posluzi aj pramen vody pri chate. Inak pekna tura :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma